Geert Bekaert is de nieuwe Area Director van de CWGC voor West-Europa Centraal
11 juli 2019 - Ieper - Bron: CWGC
Geert Bekaert (links), de nieuwe Area Director van de Commonwealth War Graves Commission voor het gebied “West-Europa Centraal”, en zijn Deputy Director Chris Farrell (rechts) worden succes toegewenst door ontslagnemend Area Director Richard Nichol (midden).Met Geert Bekaert heeft de Commonwealth War Graves Commission (CWGC) sinds 3 juni 2019 een nieuwe Area Director, die de leiding heeft over het onderhoud en de conservatie van al haar oorlogsbegraafplaatsen en -monumenten in het gebied “West-Europa Centraal”.

Geert Bekaert neemt als Area Director het beheer in handen van alle begraafplaatsen en monumenten van de Commonwealth (het Gemenebest) van beide wereldoorlogen, en dit voor het gebied “West-Europa Centraal”, dat de landen België, Nederland, Luxemburg, Duitsland, Nederland, Oostenrijk, Polen, Estland, Letland en Litouwen omvat. Bekaert neemt zijn functie op in de Elverdingestraat 82 in Ieper. Chris Farrell telt reeds 40 jaar dienst bij de CWGC, en wordt aangesteld als zijn Deputy Director.

Na zijn hogere bouwkundige studies, werkte Geert Bekaert 15 jaar in technische jobs (architectenbureau, projectleiding,…). Na het behalen van een Postgraduaat in de Bedrijfskunde, en daaropvolgend een MBA aan de KU Leuven / Vlerick Business School, was hij 20 jaar op directieniveau actief bij een productie- en toeleveringsbedrijf voor de bouwsector. In die periode was hij verantwoordelijk voor nieuwbouwprojecten en milieuzaken, leidde hij diverse afdelingen (productie, supply chain,…), en trad hij na opstart of acquisitie op als manager van diverse nieuwe business units, dit zowel in België als in het buitenland.

Geert Bekaert is geboren en getogen in Beselare, en woont er ook nog steeds; hij kent de Ieperboog (Ypres Salient) dus als zijn broekzak. Hij heeft een uitgesproken interesse voor geschiedenis, architectuur en kunst. “Het is een voorrecht om deel uit te maken van een team dat het ultieme offer van de gesneuvelde soldaten met grote toewijding herdenkt en eert.” zegt Bekaert.

Geert Bekaert is van oordeel dat de vele CWGC-begraafplaatsen en -monumenten het landschap en de identiteit van de Westhoek sterk mede bepalen. Ze zijn trouwens als Onroerend Erfgoed erkend door de Vlaamse overheid. Hij engageert zich dan ook om de Commonwealth War Graves Commission verder te profileren als één van de belangrijkste partners in het herdenkingsgebeuren, en dit in nauwe samenwerking met de regionale en nationale stakeholders.