Tentoonstelling 'Herstellingen': Terugkeer van het sociocultureel leven in Ieper
10 maart 2020 - Ieper - Bron: Stad Ieper
21/03/2020 - 17/01/2021

Dit jaar staat de Westhoek met Feniks 2020 volledig in het teken van de wederopbouw. De tentoonstelling 'herSTELLINGEN' in het Yper Museum kijkt verder dan de heropbouw van het patrimonium en focust op het herstel van het sociocultureel leven in Ieper en deelgemeenten. Verschillende thema's brengen het verhaal van de eerste inwoners die naar huis terugkeren: ze pakken hun sociaal leven terug op, spelen samen muziek, verenigen zich, ontmoeten elkaar op café, kinderen gaan naar school in tijdelijke barakken en de Ieperlingen willen hun kunstwerken terug. 

Ieder thema krijgt een actuele stelling. Mee eens of niet jouw mening? 'Sociale media zijn de verenigingen van nu', 'het herstel van kunst mag geld kosten', 'toerisme maakt van Ieperlingen wereldburgers', 'een huis koop je, een thuis maak je'. Kom naar de tentoonstelling en geef je mening! 

Onze jongeren van het Voorlopig Bewind tonen hun standpunt op de binnenkoer van de Lakenhallen met hun eigen expo 'Jonge STELLINGEN'. Een mooie prelude buiten voor 'herSTELLINGEN' binnen beginnen.

Meer info: https://www.ypermuseum.be/herstellingen