Fotofietszoektocht 2020: Zonnebeke herrijst
27 mei 2020 - Zonnebeke - Bron: Dienst Toerisme Zonnebeke
Voor het 5e jaar op rij organiseert de Dienst voor Toerisme Zonnebeke ook een zomerfietszoektocht. ‘The Legacy’ fietsroute is een traject van 37 km en laat je kennis maken met het monumentale erfgoed van onze gemeente. De zoektocht laat je de mooiste plekjes van Zonnebeke ontdekken.

Na de Eerste Wereldoorlog ligt de Westhoek in puin. Herstellen lijkt een onbegonnen zaak, maar de streek krabbelt weer recht. In tien jaar tijd herrijst ook Zonnebeke. Deze wederopbouw bepaalt tot op vandaag het uitzicht van onze gemeente en is dan ook de rode draad in deze fietszoektocht.De route start aan parking 2 in het Kasteeldomein. Hou tijdens de fietstocht de ogen goed open zodat je geen enkel detail over het hoofd ziet. Onderweg moeten diverse foto’s gezocht worden. Op geregelde afstanden vind je een zomers terrasje om even op adem te komen. Je maakt kans op één van de prijzen als je erin slaagt om de foto’s in de juiste volgorde te plaatsen. De schiftingsvraag zal de uiteindelijke winnaars bepalen.

De fietszoektocht is vanaf 1 juni te verkrijgen bij de Dienst voor Toerisme Zonnebeke en verschillende lokale horecazaken. Je kan gratis deelnemen. De prijzenpot bestaat uit vijf Zonnebonnen, met als hoofdprijs een bon ter waarde van 120 euro. De zoektocht loopt tot en met 30 september 2020.

Meer info: Dienst voor Toerisme Zonnebeke, 051 77 04 41, toerisme@zonnebeke.be