Oorlogsmuseum Hooge Crater opent opnieuw de deuren
06 mei 2021 - Zillebeke - Bron: Oorlogsmuseum Hooge Crater
Niek en Ilse Benoot zijn blij om op 8 mei 2021 opnieuw de deuren te kunnen openen van hun privaat oorlogsmuseum Hooge Crater in Zillebeke: "Dankzij een crisis werden we heel vindingrijk, en zagen en zien we mogelijkheden die we anders laten liggen. Er kwam een camperpunt bij, een webshop, maar bovenal een sterk duo met vlogs over de Eerste Wereldoorlog, de "Hooge Boys"."

Tijdens de eerste lockdown in 2020 zijn de 2 zoontjes van Hooge Crater museum, Louis (10j) en Arthur (8j) aan de slag gegaan met video's voor en door kinderen:   Iedere week kwamen er vlogs over thema's in de Eerste Wereldoorlog. Een gigantisch succes met meer dan 600.000 views op Facebook en bekeken in 28 landen.
 
Dit succes is nu ook te zien in het museum. Een educatief en interactief familieparcours werd ontworpen door de Hooge Boys voor hun leeftijdsgenoten. Louis en Arthur zijn vereeuwigd in cartoon figuren.Via een leuke en grappige kaart zullen de families een parcours volgen door dit uniek privaat museum. Via allerlei opdrachten en filmpjes kunnen ze het volledig parcours correct afleggen. Indien ze dit volledig doen, krijgen ze uiteraard een mooi geschenk. De kinderen en ouders leren iets bij, en het is een perfecte uitstap om met het gezin te doen.
 
De échte Hooge Boys zullen uiteraard in het weekend ook aanwezig zijn om de kinderen bij te staan in hun spannende zoektocht!
 
En zo zie je maar dat je zelf in zo'n grote crisis, er beter kan uitkomen, zonder deze crisis was het concept van de Hooge Boys en een familieparcours nooit ontstaan. Niek Benoot: "We beseffen meer dan ooit dat we onze focus moeten verbreden, en dat de Britse klanten en touroperators misschien nog niet direct terug zullen keren. Het ganse museum kreeg een opfrisbeurt en er zijn veel nieuwe diorama's en collectiestukken bij gekomen. We hebben ons zeker niet verveeld, integendeel."
 
Het museum is iedere dag open vanaf zaterdag 8 mei 2021, uitgezonderd op maandag en dinsdag. Die 2 dagen zijn exclusief voorbehouden voor scholen en klas bubbels die alleen wensen te zijn in het museum.

Reserveren kan op info@hoogecrater.com of 057-468446.

Meer info: www.hoogecrater.com