Vierdaagse van de IJzer van 17 t.e.m. 20 augustus 2021
28 juli 2021 - Nieuwpoort
De 48ste editie van het wandelevenement Vierdaagse van de IJzer, georganiseerd door Defensie in samenwerking met de 5 partnersteden en gemeente Oostduinkerke, Nieuwpoort, Diksmuide, Poperinge en Ieper vindt dit jaar plaats aan de kust en in de Westhoek.

In 2021 wordt achtereenvolgens gewandeld:
  • Op dinsdag 17 augustus in de regio Oostduinkerk-Koksijde en Nieuwpoort met start in de Tepelhoornstraat en aankomst op het Astridplein Oostduinkerke-bad, een pendeldienst wordt ingelegd terug naar de startlocatie.
  • Op woensdag 18 augustus in de regio Diksmuide-Koekelare met start en aankomst op de Grote Markt.
  • Op donderdag 19 augustus in de regio Poperinge-Heuvelland, start en aankomst op de Grote Markt
  • en tenslotte op vrijdag 20 augustus in de regio Ieper en Zonnebeke, start op de Grote Markt en aankomst in de wijk Torrepoort.
Inschrijven kan enkel vooraf via de website www.vierdaagse.be en nog tot en met 15 augustus 2021. Kostprijs per persoon 7 euro (jongeren tot 18j: 5 euro).Tijdens het inschrijven kan er gekozen worden voor transport heen vanaf en terug naar de 5 partnersteden en gemeente. Kostprijs transport 6 euro heen en terug per dag.


 
Omwille van corona wordt er telkens gespreid gestart tussen 07.30 en 10.30 uur volgens het gekozen tijdsblok tijdens de registratie of volgens de uurtabel van de bussen.
 
Covid-richtlijnen dienen ter plaatse gevolgd te worden, er zal geen screening van het “covid safe ticket” gebeuren, wat inhoudt dat het dragen van het mondmasker en de afstandsregel dient gerespecteerd te worden in de aangegeven zones. Uitzonderlijk worden er dit jaar geen logementskampen ingericht door de partnersteden en gemeente, alternatief logement wordt op de website www.vierdaagse.be vermeld.

Nieuw in 2021:
  • Verdeling van de navulbare drinkfles 500ml per deelnemer en per editie
  • Tweede editie van de mars der rekruten waarbij jongeren vanaf 14 jaar onder professionele begeleiding de job als militair kunnen ontdekken
Jaarlijks nieuwe omlopen
 
Hou vooral www.vierdaagse.be in het oog!