CWGC zoekt nieuwe medewerkers
09 juni 2022 - Ieper - Bron: CWGC
Op 11 juni van 10h00 tot 15h00 organiseert de Commonwealth War Graves Commission een ‘jobdag’ op Ypres Reservoir Cemetery (Plumerlaan, Ieper). De CWGC wil hiermee een brede waaier aan vacatures actief aan haar potentiële nieuwe werknemers voorstellen, en hen een blik achter de schermen geven bij deze toonaangevende, unieke organisatie! 
 
Dagelijkse zorg voor uniek historisch erfgoed in de regio 
 
De Commonwealth War Graves Commission, in de lokale volksmond ook al eens “de Engelsche kerkhoovn” genoemd, staat sinds jaar en dag met grote zorg in voor het onderhoud van de vele militaire begraafplaatsen wereldwijd, en zo ook in de Westhoek. De mensen die er werken dragen dagelijks met hart en ziel bij tot een nobel doel: ze zorgen ervoor dat zij die sneuvelden voor onze vrijheid nooit worden vergeten. De organisatie is momenteel druk op zoek naar nieuwe medewerkers die met veel passie en toewijding de Commissie willen komen versterken.    
  
“De CWGC zoekt collega’s voor de tuinbouwafdeling in de Ieperboog, maar ook administratieve en managementfuncties voor ons regiokantoor in het hartje van Ieper! Tijdens de jobdag kunnen geïnteresseerden een babbeltje slaan met eventuele toekomstige collega’s, een blik achter de schermen werpen van het dagelijkse werk en uitgebreid vragen stellen over de jobs. Mijn collega’s en ik van de personeelsdienst zullen ook zeker aanwezig zijn en kijken er ook naar uit om de kandidaten te leren kennen!” zegt Stefanie De Man, HR Manager voor de CWGC in Centraal- en Zuid-Europa. 
 
Bij de CWGC is het gras echt groener
 
De Commissie zoekt steeds gedreven tuiniers om de begraafplaatsen in de buurt van Ieper te verzorgen en te onderhouden. Met de zomer in het verschiet worden de werkzaamheden op de begraafplaatsen alleen maar opgedreven: grasmaaien, wieden, afboorden, verzorgen van de bloemenborders… Extra mankracht in het tuinbouwteam is dus welkom. Ook mensen met geen relevante opleiding of ervaring komen aanmerking: de CWGC geeft interne trainingen en leidt mensen op tot volleerde hoveniers! 
 
Daarnaast zoekt de Commissie ook een teamleader voor de hoveniers van de ‘Hill 62’- begraafplaatsengroep. Een uitdagende, leidinggevende functie die verantwoordelijk is voor de dagelijkse planning van het onderhoud van ruim 30 begraafplaatsen rond Ieper, zoals Buttes New British Cemetery in het Polygoonbos, Hooge Crater Cemetery en het Canadese nationaal monument ‘Hill 62’ en Sanctuary Wood Cemetery.  
 
Uitdaging, variërend takenpakket, impact hebben op uniek erfgoed; bij de CWGC is het gras echt groener! 
 
Hoofdhovenier Jeffrey Ketels neemt de bloemenborders onder handen op CWGC Bedford House Cemetery in Ieper.(Foto © CWGC)


 
Openbloeien bij de CWGC
 
Als internationale organisatie staan eveneens verschillende diensten paraat achter de schermen. Ook mensen zonder groene vingers kunnen aan de slag bij de CWGC, want vacatures in administratieve en leidinggevende jobs in de boekhouding, aankoop & facility en preventie wachten momenteel op de geschikte persoon die volledig kan openbloeien in zijn/haar nieuwe rol. 
  • Professional Services Manager - Voor het managen van de aankoop van allerhande materialen, beheren van onze gebouwen en installaties, inclusief ons wagenpark, zoekt de CWGC ook een ‘Professional Service Manager’. De kandidaat staat in voor het reilen en zeilen van deze taken en teams over gans Centraal-en Zuid-Europa en reist regelmatig. 
  • Boekhoudkundig medewerker (deeltijds) - Ook in de boekhoudafdeling zoekt de CWGC versterking. In deze functie mikt de Commissie op iemand die instaat voor het afhandelen van facturatie, claims, VISA, btw-aangiftes, … Een Zuiderse wind aan het kantoor in Ieper; het kan zomaar, want er zijn heel veel nauwe contacten met de collega’s in Griekenland en Larnaca (Cyprus) in deze rol.  
  • Preventieadviseur - De CWGC stelt 250+ mensen tewerk in de regio Centraal-en Zuid-Europa en op haar honderden begraafplaatsen verwelkomt ze jaarlijks miljoenen bezoekers. Op veiligheid-en gezondheid wordt dan ook niet ingeboet. De preventieadviseur van de organisatie is het eerste aanspreekpunt, en kent de nieuwste wetgeving over veiligheidsprocedures- en voorschriften, adviseert het management, voert audits uit tijdens verschillende internationale site bezoeken, … Met andere woorden: zorgen voor de collega’s en de bezoekers is de dada van de nieuwe preventieadviseur! 
De jobdag is vrij toegankelijk. Gratis parking is mogelijk ter hoogte van Plumerlaan en Minneplein.
 
Vooraf laten weten dat je komt, kan door te registeren op Open Job Dag Tickets, zat, 11 jun. 2022 om 10:00 | Eventbrite of te mailen naar csea.careers@cwgc.org.
 
Wil je alvast eens online piepen, lees meer op Commonwealth War Graves Commission Jobs & Careers.