Lezing: Australia on the Western Front
01 March 2024 - Zonnebeke - Bron: MMP1917
Met de herdenking van ANZAC Day in aantocht zoomt het Passchendaele Museum in op de Australische inspanningen aan het Westelijk Front. Australische troepen speelden een hoofdrol tijdens de Slag bij Passendale. In het najaar van 1917 namen ze het Polygoonbos en Zonnebeke in en bestormden de heuvelruggen bij Broodseinde en Passendale. De laatste bleek een heuvelrug te ver. Australië betaalde een zware prijs bij Passendale. In minder dan een maand leden de Australiërs ruim 38.000 slachtoffers, waarvan er ongeveer 10.000 gedood werden.

In deze lezing volgt Myriam Barale, Visitor Services Officer bij het Sir John Monash Centre, de Australische troepen van de loopgraven van Armentiers en de Somme naar de modder van Passendale en het Eindoffensief. Daarbij belicht ze verschillende niet te missen bezienswaardigheden en musea langs het voormalige front.

Over Myriam Barale

Myriam Barale groeide op in het zonovergoten New South Wales. Gebeten door de Eerste Wereldoorlog verhuisde ze in 1990 naar de glooiende goudgele velden van de Somme. Ze is een doorgewinterde slagveldgids en heeft talloze toeristen rondgeleid over de Australische slagvelden in Vlaanderen en Picardië. Myriam werkt al enkele jaren voor het Sir John Monash Centre, een museum en belevingscentrum verbonden aan het Australian National Memorial in Villers-Bretonneux, het belangrijkste gedenkteken voor Australische soldaten die tijdens de Eerste Wereldoorlog aan het Westelijk Front sneuvelden.

Praktisch
  • Zaterdag 13 april 2024 om 14.15 uur
  • Kenniscentrum, Ieperstraat 1, Zonnebeke
  • € 10,00/persoon, inclusief drankje
  • Opgelet: Engelstalige lezing
  • Inschrijven