Setbezoek 'In Vlaamse Velden' (F. Penel) - Oostduinkerke - 18/05/2013
De Provincie West-Vlaanderen en Eén nodigden de pers uit voor een bezoek aan de set van de fictiereeks ‘In Vlaamse Velden’ op vrijdag 17 mei 2013 om 16u00 op het strand ter hoogte van de G. Scottlaan in Oostduinkerke

Rond vrijdag 17 mei strijkt de filmploeg van ‘In Vlaamse Velden’ neer op het strand van Oostduinkerke. Het wijde strand en het decor van de duinen en de Noordzee zijn gekozen als setting voor een aantal scènes uit de rustperiodes die de Belgische soldaten (Matthieu Sys, die de rol van Vincent Boesman speelt, en zijn strijdmakkers) genoten tussen hun frontdienst door.

In maart 2013 ging de tweede reeks opnames van de prestigieuze fictiereeks ‘In Vlaamse Velden’ van start. De eerste opnames vonden plaats op de site van de oude Suikerfabriek in Veurne (loopgravenscènes). Daarna werd ook gefilmd langs de Handzamevaart in Diksmuide, aan het Albert I-monument in Nieuwpoort, op het domein van de Lovie in Poperinge, in de boomgaard van een oude hoeve in Ardooie (scènes veldhospitaal) en op het domein ‘Hof Ter Heyde’ in Vladslo.

De reeks, die vanaf januari 2014 op Eén wordt uitgezonden, vertelt het verhaal van het gezin Boesman dat probeert te overleven tijdens de Eerste Wereldoorlog. Met de historische gebeurtenissen op de achtergrond schetst ‘In Vlaamse velden’ het wel en wee van een naïef meisje dat in de oorlogsjaren uitgroeit tot een volwassen vrouw. De oorlog trekt haar familie letterlijk en figuurlijk uit elkaar en haalt in iedereen het slechtste en het beste naar boven. Vier jaar later komt de familie, of wat ervan overblijft, opnieuw samen. Vier jaar gruwel heeft hun kijk op de wereld en op zichzelf definitief veranderd. De cast bestaat ondermeer uit Barbara Sarafian, Wim Opbrouck, Lize Feryn, Wietse Tanghe en Matthieu Sys.

Zowel Eén als de Provincie West-Vlaanderen hechten veel belang aan de herdenking van de Eerste Wereldoorlog ‘14-‘18. Om de herinnering aan De Groote Oorlog levend te houden, engageerden ze zich om samen een fictiereeks te maken.

De eerste blok opnames (najaar 2012) vond plaats in de streek van Roeselare.

Programma:
  • 16u00: verwelkoming ‘In Vlaamse Velden’ en de provinciale steun door gedeputeerde voor communicatie van de Providoor schepen voor communicatie van Koksijde, Lander Van Hove
  • 16u10: toelichting bij de fictiereeks ncie West-Vlaanderen, Guido Decorte
  • 16u30: bezoek aan de opnameset (met o.a. verdere toelichting bij de opnames, fotomogelijkheid op de set tijdens repetities enz.)
Enkele foto's:

web01

web02

web03

web04

web05

web06

Meer foto's. Page made by Freddy Penel.