Een nieuwe grafsteen voor Private Price - Zillebeke - 03/07/2024
De Britse soldaat Pte George Montague Price van 5th Bn South Wales Borderers die op 2 oktober 1917 stierf, kreeg op woensdag 3 juli 2024 een nieuwe grafsteen met zijnj naam. De plechtigheid vond plaats de Britse begraafplaats Chester Farm Cemetery in Zillebeke.

George Montague Price werd in 1878 in Hereforshire geboren. Hij was het vierde kind van Andrew Price, een bouwvakker, en zijn vrouw Alice. Voor de oorlog was George steenhouwer, maar hij ging in mei 1916 bij het leger. Hij kwam in augustus 1916 in Frankrijk aan en sneuvelde begin oktober 1917 in de buurt van Hill 60 in België.

Op het moment dat hij sneuvelde, werd George Price in een veldgraf begraven. Maar tegen de tijd dat hij in de herfst van 1920 werd teruggevonden en naar Chester Farm werd overgebracht, was alles waarop zijn naam stond verloren gegaan en werd hij begraven als een onbekende soldaat van het 5th Bn South Wales Borderes. Recent onderzoek heeft uitgewezen dat soldaat George Montague Price hier begraven lag. Hij heeft nu een nieuwe grafsteen met zijn gegevens.

De dienst werd geleid door Reverend Richard MutterDe Exhortation door Colonel Nicholas Lock

De Last Post gevolgd door de Reveille.

En dan werden bloemen neergelegd. Schepen Ives Goudeseune deed dat namens de Stad IeperKrans door de CWGCDe Royal British Legion Ypres Branch

en de New Ypres League.
  Pagina aangemaakt door WO1.be / Greatwar.be.