Menin Road – Ypernstrasse. De weg Ieper-Menen 1914–1918
Diverse auteurs
Menin Road – Ypernstrasse. De weg Ieper-Menen 1914–1918
Het boek vertelt het verhaal over de Eerste Wereldoorlog in onze regio of hoe de weg Menen- Ieper een primordiale rol speelde in de strijd in en om Ieper.

Het boek verscheen in november en kost € 25.  Diverse aspecten van de weg worden  onder de aandacht gebracht.  Hoe kwam het dat de Duitsers bleven steken ter hoogte van Zillebeke en Het Hooge?  Wat was de rol van het landschap in de oorlog?  Hoe zag de kantonnementsstad Menen er tijdens de oorlog uit?  Sporen van het verborgen erfgoed en nog veel meer.  Een brok geschiedenis waarbij plaatsnamen als Koelenberg, Kruiseike of Oude Hond ons niet onbekend in de oren klinken.

Voor het eerst een klaar en duidelijk overzicht van wat zich afgespeeld heeft van Menen  tot Ieper in de Eerste Wereldoorlog.  Vijftien artikels geven een kleurrijk maar historisch verantwoord inzicht over de betekenis van de weg Menen-Ieper.

Het boek werd op maandag 9 november 2015 voorgesteld in Zillebeke.

Het boek kan aangeschaft worden in het Memorial Museum Passchendaele 1917, balie onthaal gemeentehuis of dienst vrije tijd welzijn, Zonnebeke.