Kidswandeling: Op stap met Fritz door Wervik
12 July 2014 - Wervik - Bron: Stad Wervik
GEZINSVRIENDELIJKE WO I-BELEVINGSTOCHT

In 2014 is het precies honderd jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog uitbrak. Vier jaar lang werd Wervik overspoeld door duizenden Duitse soldaten. Wil je op een speelse manier meer leren over den Grooten Oorlog in Wervik ? Stap dan zeker ‘ns deze stadswandeling af!

OPROEP AAN ALLE SPEURNEUZEN!

Samen met geest Fritz en de Westhoek KD’s Jaek en Nink trek je door het Wervik van toen. Ze laten je enkele boeiende doen zoekopdrachten uitvoeren waarmee je het mysterie van luitenant Kühne helpt oplossen… Het wordt een spannende tocht tussen legerkampen, soldatenbarakken, verbandposten, tunnels en... begraafplaatsen. Misschien kom je onderweg wel de Duitse Keizer Wilhelm II tegen of verzeil je in de woelige strijd van de oorlog zelf ?

DOELGROEP

Een boeiende wandeling met de kids (8-12 jaar) samen met hun (groot)ouders. Jongere kindjes kunnen evenwel hun oudere broer of zus vergezellen en de verhalen actief meebeleven.

KANT-EN-KLAAR PAKKET

De weg die je moeten volgen staat duidelijk beschreven in een mooi en handig begeleidend boekje. In het bijhorende rugzakje vind je alle nodige attributen om de opdrachtjes tot een goed einde te brengen. Het pakket kost samen € 5,00 en kan afgehaald worden aan de balie van de Dienst Toerisme.

STARTPLAATS

De wandellus vertrekt en eindigt aan het Nationaal Tabaksmuseum / Dienst Toerisme, Koestraat 63 te Wervik

Meer info:

Dienst Toerisme, Koestraat 63, Wervik, 056 95 24 25, toerisme@wervik.be, www.wervik.be/toerisme
Organisatie: Dienst Toerisme Wervik