Brothers-In-Arms Memorial Project organiseren zoektocht en helikoptervluchten
24 April 2015 - Zonnebeke - Bron: Johan Vandewalle
Wie zijn wij ?

Wij zijn een groep vrijwilligers die tunnelspecialist en amateur-archeoloog Johan Vandewalle van 'de Dreve' in Zonnebeke bijstaan in het realiseren van zijn grote doel.

Wat willen wij ?

Het oprichten van een memoriaal nabij het Polygoonbos ter nagedachtenis van alle broers, van welke nationaliteit ook, die sneuvelden tijdens de Eerste Wereldoorlog. Dit idee heeft gestalte en vorm gekregen na het terugvinden van 5 Australische gesneuvelden in 2007. Het achterhalen van het dramatische verhaal van de broers Jim en Jack Hunter door Johan, heeft hiertoe de aanzet gegeven.

Hoe willen we dit verwezenlijken ?

Aan dergelijk plan hangt een serieus prijskaartje vast. Om dit project te verwezenlijken werd een vzw opgericht met de bedoeling de nodige  fondsen in te zamelen. Wij organiseren dan ook allerlei activiteiten en verlenen praktische hulp aan groepen en verenigingen die iets willen inrichten om ons project te steunen.

Zoektocht

Deze pittige zoektocht is slechts één van de evenementen die door een werkgroep georganiseerd worden om geld in het laatje te brengen. Gezien het grote succes van verleden jaar, gaan we verder op de ingeslagen weg.

Nieuw

We hebben de deelnameprijs opgetrokken tot 8 Euro. Koken kost nu eenmaal geld ! Door onze sponsors en contacten kunnen we u hiervoor een heel pakket aanbieden:
  • een verzorgde zoektochtbundel met toeristische informatie en wetenswaardigheden langs het parcours
  • gratis toegang tot de permanente tentoonstelling in 'de Dreve'
  • gratis toegang tot de tijdelijke tentoonstelling over de communicatie tijdens de Eerste Wereldoorlog in het Kasteelpark
  • een bezoek aan het Memorial Museum Passchendaele 1917 aan verminderde toegangsprijs
  • een prijs voor iedere deelnemer die zijn antwoordformulier indient
  • gratis deelname aan de tombola op de prijsuitreiking.
Op http://www.brothersinarmsmemorial.org vindt u meer uitleg over dit project en kan u het nieuws over deze zoektocht en onze andere activiteiten volgen.

Bedankt voor uw steun en veel succes !