Coming World Remember Me komt naar het MMI
14 november 2017 - Kortemark - Bron: Gemeente Kortemark
Zaterdag 25 en zondag 26 november 2017
10u, 10u45, 11u30, 14u, 14u45, 15u30 en 16u15 (duurt 45 minuten per sessie) 

Herdenken, helpen, reflecteren en verbinden: dat zijn de vier hoofd­doelstellingen van ComingWorldRememberMe. Door duizenden (inter)nationale CWRM­-workshops te organiseren, brengen vzw Kunst en vzw Combat mensen samen om met open geest te reflecteren over de kern­thema’s van het project. 

We willen met onze land art installatie niet alleen een respect­volle artistieke herinnering creëren voor de slachtoffers van de Groote Oorlog, we willen ook helpen. De wereldwijde solidariteitsactie die we met de peter­- en meterschappen zullen genereren, heeft als doel kinderen te steunen die vandaag ten gevolge van oorlogssituaties in fysieke en/of psychische nood zijn. Dat gebeurt via de Noord­-Zuidwerking van de provincie West­-Vlaanderen en via ‘The Cosmogolem Foundation’ van kunstenaar Koen Vanmechelen. De CosmoGolem staat symbool voor de actieve troost die we willen brengen met CWRM. 

Door het engagement van al de betrokken mensen worden verleden, heden en toekomst met elkaar verbonden en wordt de land art installatie uiteindelijk een grens-­ en generatieoverschrijdend symbool van vrede. 

De gemeenteschool Kortemark bracht deze installatie naar Kortemark en in samenwerking met het MMI en het gemeentebestuur werd het hele project voor onze gemeente uitgewerkt. In het weekend van 25 en 26 november kan elke inwoner in het MMI ook een beeldje maken.

Praktisch 
  • MMI middelbaar, Handzamestraat (hoofdinkom)
  • Kinderen kunnen ook deelnemen, samen met ouders
  • Inschrijvingen via https://webshop.kortemark.be - 5 euro per beeldje – inschrijvingsbewijs meebrengen
  • Max 30 deelnemers per sessie.