Ludo Depoortere uit Geluwe loopt Gent-Wevelgem als eerbetoon aan de slachtoffers uit WOI
21 maart 2018 - Geluwe - Bron: Filip Van Loo
Vandaag start de driedaagse wandeltocht The Ghent-Wevelgem Walk. Een initiatief van Belgian Walking Association. De wandelaars leggen op de eerste dag 82,3 kilometer af, tussen Deinze en Veurne.

Onderweg wordt onder meer de Dodengang in Diksmuide bezocht. Op donderdag wordt gekozen voor het traject Veurne-Westouter, een tocht van 84,2 kilometer. Eén van de hoogtepunten van die dag wordt de passage in Kemmel, waar het monument voor de Franse soldaten wordt aangedaan. Op de slotdag wordt tussen Westouter en Wevelgem (82,7 km) gestapt. Dan wordt even halt gehouden in Ieper (de Menenpoort), Zillebeke (Hooge Crater Cemetery) en Zonnebeke (New British Cemetery). Het deelnemersveld is sterk internationaal getint, de atleten houden er straks een gemiddelde snelheid van 7 km per uur op na.

Gent-Wevelgem al lopendDaags voor de wielerwedstrijd Gent-Wevelgem wordt op de wegen tussen Deinze en Wevelgem een zo mogelijk nog straffere prestatie geleverd. Dan legt Ludo Depoortere, uit Geluwe, het traject dat de renners op zondag met de fiets zullen afwerken … lopend af. Depoortere, een ultraloper die onder meer al de legendarische proef Athene-Sparta-Athene (490 km) tot een goed einde bracht (4de plaats), wil op die manier eer betuigen aan de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog. Hij vertrekt in de nacht van donderdag op vrijdag om middernacht in Deinze en hoopt – na anderhalf etmaal ononderbroken inspanning - op zaterdag 24/03/2018 tegen 16.00 uur aan te komen aan de finish in Wevelgem.