Concert: Terug naar niemandsland
06 May 2018 - Leisele - Bron: Gemeente Alveringem
ZATERDAG 9 JUNI 2018 - 20 u.
Concert door folkpopgroep Folgazán

Op zaterdag 9 juni 2018 presenteert de folkpopgroep Folgazán het totaalprogramma ‘Terug naar Niemandsland’ in de Sint-Martinuskerk van Leisele. Dit concert is meteen ook het startschot van het herinneringsproject ‘Als zaden in het zand…’.In een Nederlandstalig totaalprogramma nemen Folgazán en Yves Bondue het publiek mee naar de tijd van de Eerste Wereldoorlog. Hoe hebben onze voorouders als soldaat of burger de oorlog beleefd? Wat waren hun angsten, gevoelens en ervaringen als vluchteling, frontsoldaat of burger? Via muzikale verhalen afgewisseld met woord en beeld krijgt de toeschouwer een verrassende kijk op een fascinerende, boeiende maar ook ellendige periode.

De voorstelling krijgt een sterke lokale invulling. Hiervoor wordt geput uit dagboekfragmenten en verhalen van Alveringem in de Groote Oorlog.

‘Terug naar Niemandsland’ is een emotionele, sterk gevarieerde voorstelling van anderhalf uur met 8 muzikanten waarbij de talloze slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog een respectvol en waardig gezicht krijgen.

Praktisch
  • Sint-Martinuskerk, Leisele
  • Tickets: VVK € 8 | ADD € 10
  • Info: Mens & Vrije Tijd | 058 28 88 81, cultuur@alveringem.be