Memorial Museum Passchendaele 1917 heropent in februari 2019 met nieuwe expo
03 januari 2019 - Zonnebeke - Bron: Gemeente Zonnebeke
Het Memorial Museum Passchendaele 1917 sluit elk jaar haar deuren vanaf half december t.e.m. eind januari. Tijdens deze sluitingsperiode krijgt het hele museum een serieuze poetsbeurt, maar deze keer is dat niet alles.

Dynamische tentoonstellingsruimte

Het laatste deel van het MMP1917, de zogenaamde herinneringsgallerij, ondergaat in de komende sluitingsperiode een gedaanteverandering. Vanaf volgend jaar komt er een dynamische tentoonstellingsruimte die twee tot drie keer per jaar een nieuwe invulling zal krijgen.

Kunsttentoonstelling

Er zal plaats zijn voor een mix aan verschillende thema’s, van historische tot kunsttentoonstellingen. In 2019 verwelkomen we van februari tot en met mei de kunsttentoonstelling ‘Passchendaele, Mud and Memory’ van Professor Steve Dixon (Manchester School of Art). Dixon maakte aan de hand van verschillende foto’s van gesneuvelde soldaten een speciaal beeldhouwwerk, dat als het ware een collage is van verschillende soldaten. De soldaten zijn afkomstig van het onderzoeksproject Passchendaele Archives van het MMP1917 (archives.passchendaele.be)

Terugblik herdenkingsperiode

Van juni tot en met december 2019 volgt een co-creatieproject dat terugblikt op de herdenkingsperiode 2014-2018. Het MMP1917 en de gemeente Zonnebeke kunnen immers terugkijken op een zeer geslaagde herdenking van de Eerste Wereldoorlog. Doorheen de jaren is er een verzameling van prachtige foto’s ontstaan. Tijdens de fototentoonstelling gaan we in op het verhaal van de mensen achter de lens en polsen we naar het belang van hun werk. Naast het werk door de huisfotografen, is het vooral aan het publiek om de ruimte te vullen met hun mooiste herinnering aan de herdenkingsperiode, een foto, brief, gedicht, kunstwerk, ….

Alle inwoners van groot-Zonnebeke hebben gratis toegang tot het Memorial Museum Passchendaele 1917!