Belgian Front Memorial Trail: een unieke trailrun in de Westhoek
03 April 2024 - Mesen - Bron: Belgian Front Memorial Trail
Op zaterdag 18 mei 2024 wordt de allereerste Belgian Front Memorial Trail gelanceerd, een bijzonder evenement dat trailrunning combineert met een diepgaande historische ervaring in de prachtige Westhoek. Dit nieuwe initiatief is ontworpen om zowel sportliefhebbers als geschiedenisliefhebbers aan te spreken. 

Het project werd uitgekozen door Toerisme Vlaanderen in het themajaar “Landscapes”, wegens zijn focus op de ontdekking van het landschap, dat tot op vandaag de sporen draagt van de Eerste Wereldoorlog.De Belgian Front Memorial Trail zal deelnemers de mogelijkheid bieden om de historische frontlijn van de Eerste Wereldoorlog te verkennen terwijl ze genieten van een uitdagende trailrun door het schilderachtige landschap van de Westhoek. Het parcours voert de deelnemers langs gedenkwaardige oorlogsmonumenten, begraafplaatsen en historische locaties, waardoor ze een dieper begrip krijgen van de gebeurtenissen die deze regio hebben gevormd. Ook supporters kunnen op die manier de verschillende toeristische plekken ontdekken terwijl ze langs het parcours hun geliefden toejuichen.

Dit initiatief wordt mogelijk gemaakt in samenwerking met lokale autoriteiten en toeristische partners. Het doel is om niet alleen een unieke sportieve ervaring te bieden, maar ook het toerisme in de Westhoek te stimuleren en de historische waarde van het gebied te benadrukken.

Details
  • Datum: 18 mei 2024
  • The Long Way: 100+ km solo of team estafette  tot 10 personen - vertrek 08u00 Peace Village Mesen - aankomst Jachthaven Nieuwpoort
  • Half Marathon: 21 km : vertrek 13u00 Grote Markt Diksmuide - aankomst Jachthaven Nieuwpoort
  • Short Run: 4:  vertrek 15u00 Albert I Monument Nieuwpoort  - aankomst Jachthaven Nieuwpoort
  • Inschrijving: www.belgianfrontmemorialtrail.be/register