Modderland fietsroute
03 April 2024 - Dranouter - Bron: Toerisme Heuvelland
Toen op 11 november 1918 het laatste schot viel, was de Westhoek herschapen in een maanlandschap. Miljoenen mensen voelden de impact van 4 jaar oorlog. Toch komen bijna uitsluitend mannen aan het woord. De rol van de vrouw in de Grooten Oorlog blijft onderbelicht.

Daarom selecteerde Modderland 10 internationale artiestes. Zij verbinden de oorlogslittekens in het Heuvelland met 1 muzikale rode draad.
Verken met de Erfgoedapp de verschillende Wereldoorlog I locataies en fiets doorheen het prachtige Heuvelland.De route is een 35 km lang en enige conditie of een goed opgeladen elektrische fiets is geen luxe want er zijn wel een paar hellingen tijdens de rit.
De ErfgoedApp is gratis te downloaden in je favoriete app store. Open de app en zoek Modderland op (als je in Heuvlland zelf de app opent zal deze route als eerste zichtbaar zijn) en je kan starten.

Starten doe je best aan het Muziekcentrum zelf.

Vanaf Hemelvaart 2024 zal een tweede route beschikbaar zijn met naast nieuwe locaties, ook spiksplinternieuwe songs van internationale top artiestes. De twee routes komen ook samen dus je kan beide in één keer fietsen of elk apart.

Dit project kwam tot stand binnen het themajaar Eerste Wereldoorlog: LANDSCAPES | Feel Flanders Fields, ontwikkeld en ondersteund door Westtoer en Toerisme Vlaanderen en met de steun van de gemeente Heuvelland.

Download HIER de pdf van de fietsroute Modderland of download de route in de Erfgoedapp.