Soloconférence door Wim Chielens
01 december 2018 - Oostduinkerke - Bron: Het Bedrijf
Zaterdag 15 december 2018 om 20.30 uur
€ VVK 9/ADD 11
 
in Het Bedrijf, Leopold II-laan 9a, 8670 Oostduinkerke 
  • tekst: Wim Chielens
  • spel: Wim Chielens
  • regie: Kobe Chielens, winnaar van de KBC prijs voor Jong Werk op Theater aan Zee 2016
De conférence is opgebouwd als een vertelling die plaats vindt op de oudejaarsmiddag van het jaar 2025. De 1000-jarige storm is over West-Vlaanderen geraasd, de kust van de jonge Republiek Vlaanderen ligt aan de randen van Ieper en Poperinge. behalve Izenberge ligt de hele Westhoek, het volledige IJzerfront onder water.

WIM CHIELENS doet zijn verhaal aan Kaluwa, een Oegandees meisje dat op bezoek komt in Ieper, zoekend naar sporen van de Grote Oorlog, maar zelfs in Ieper zijn die uitgewist. Het In Flanders Fields Museum werd opgedoekt kort na 11 november 2018, want het moest maar eens gedaan zijn met dat gedoe rond die ouwe oorlog van honderd jaar geleden... Kaluwa wil echter wél over de oorlog horen, want zij is zelf een kind uit een oorlogsconflict. Haar moeder werd als soldatenslavin gevangen genomen en verkracht door de rebellentroepen van Joseph Kony in Zuid-Soedan.  Ze wil begrijpen waarom mensen elkaar zo’n wrede dingen aandoen en ze hoopte dat misschien hier, in de frontstreek te vinden.
In de conférence komen een aantal korte personenverhalen uit WOI, maar vooral ook veel reflectie, zij het allemaal op een lichtvoetige toon.
 
Info en tickets : www.hetbedrijf.be of tel. 0494/604136
http://www.facebook.com/HetBedrijfODK  - https://www.twitter.com/HetBedrijfODK