Gratis met de Museumpas naar Westfront Nieuwpoort
14 augustus 2019 - Nieuwpoort - Bron: Stad Nieuwpoort
Het bezoekerscentrum Westfront in Nieuwpoort aanvaardt voortaan de Museumpas. Sinds begin augustus behoort Westfront tot de 160 Belgische musea die museumliefhebbers met de kaart gratis kunnen bezoeken.

Dankzij de Museumpas krijgen bezoekers toegang tot de vaste collectie die de onderwaterzetting in 1914 belicht, maar ook tot de tijdelijke expo’s. Blikvanger dit jaar is de fototentoonstelling van Michiel Hendryckx. Bovenop het Koning Albert I-monument kan er genoten worden van het indrukwekkend panorama over stad en haven.

De Museumpas kost 50 euro per persoon en is verkrijgbaar bij alle deelnemende musea, nu dus ook bij Westfront, of via www.museumpassmusees.be. Geïnteresseerden kunnen de kaart éénmalig aanschaffen.

Focus op bezoekersbeleving

De beslissing om met de Museumpas te werken, vloeide voort uit de grote publieke belangstelling. Sinds de nationale lancering van de Museumpas in september 2018 vroegen veel bezoekers immers of ze met de kaart ook Westfront binnen mochten.

De introductie van de Museumpas in Westfront vormt een verrijking van het bestaande cultuuraanbod in Nieuwpoort, verklaart bevoegd schepen Ann Gheeraert (CD&V): “Het bezoekerscentrum werd afgelopen maart door Westtoer beloond met het Q-label. Dit keurmerk vormde een aansporing om nóg meer aan kwaliteit en klanttevredenheid te werken alsook om de waarden van Westfront met een groter doelpubliek te delen. Met de introductie van de Museumpas wordt de bezoekersbeleving van Westfront verder uitgediept.”
 
Burgemeester Geert Vanden Broucke (CD&V) treedt de schepen hierin bij. Hij hoopt dat nóg meer mensen de weg (terug)vinden naar het bezoekerscentrum aan De Ganzepoot: “In het verhaal van Nieuwpoort als voormalige frontstad speelt dit infocentrum, onder het imposante Koning Albert I-monument, een sleutelrol. Westfront laat de bezoeker de onderwaterzetting en de gestage verwoesting van de stad herbeleven. Met de Museumpas krijgt het publiek de mogelijkheid om deze ervaring een tweede of zelfs derde keer te beleven. Een mooie aanvulling op het belangrijke oorlogstoerisme in onze streek.”

Wie na zijn of haar bezoek wil vertellen hoe hij of zij het museumbezoek heeft ervaren, kan dit voortaan doen op www.westfrontnieuwpoort.be. Via de digitale knop ‘Beoordeel je bezoek’ helpt het publiek mee de dienstverlening en het aanbod te verbeteren.

Gezinsticket

Naast de Museumpas pakt Westfront ook uit met een gezinsticket. Families met twee volwassenen en maximum drie kinderen kunnen het bezoekerscentrum binnen tegen het voordeeltarief van 19 euro. Normaal is dit 29 euro.

Meer info

Westfront Nieuwpoort
Kustweg 2, Tel. 058 23 07 33
info@westfrontnieuwpoort.be, www.westfrontnieuwpoort.be