Herinneringsconcert The Armed Man: A Mass for Peace
30 oktober 2018 - Koksijde - Bron: Stad Nieuwpoort
In het kader van de herdenking van het einde van WO I brengt het Beauvarletkoor Koksijde op zondag 11 november 2018 het werk The Armed Man: A Mass For Peace van de Welshe componist Karl Jenkins.

Dit klank-, licht- en beeldspektakel is een universele aanklacht tegen de oorlog. De ‘mis’ is opgebouwd rond de vaststaande delen van de christelijke mis, gecombineerd met andere bronnen: een islamitische oproep tot gebed, Bijbelteksten, fragmenten uit een hindoeïstisch epos en het 15e-eeuwse volkslied L’homme armé. Jenkins gebruikt heroïsche teksten over oorlog en geweld en eindigt met hoopvolle woorden voor duurzame vrede in een nieuw millennium.

Beauvarletkoor Koksijde brengt deze productie met Jokobeau Koksijde en Koor Canta Ludens uit Drongen, samen goed voor een 100-tal zangers o.l.v. dirigent Griet De Meyer en begeleid door de Nieuwpoort Concert Band o.l.v. dirigente Cindy Schrijvers. De muziek wordt ondersteund door passend beeldmateriaal op groot scherm.

Het concert vindt plaats om 20 u. in de Onze-Lieve-Vrouwekerk en standaardtickets kosten 15 euro. Kinderen tussen 0 en 12 jaar genieten gratis toegang. Personen tussen 12 en 26 jaar betalen 10 euro.
 
MEER INFO: Dienst Cultuur, Valkestraat 18 – tel. 058 79 50 00 of e-mail: cultuur@nieuwpoort.be