Last Post Association organiseert 16e herdenkingsconcert op Wapenstilstand
29 oktober 2019 - Ieper - Bron: Last Post Association
Op zaterdag 9 en maandag 11 november 2019 organiseert de Last Post Association de 16e editie van het concert ‘The Great War Remembered’ in het unieke kader van de Ieperse Sint-Maartenskathedraal. Solisten op deze editie zijn Luka Bloom, Maaike Cafmeyer en Kobe Sercu.Jaarlijks organiseert de Last Post Association op 11 november het `The Great War Remembered concert'. Dit concert draagt bij tot de herdenking door de tijd 100 jaar terug te draaien en het publiek in de atmosfeer van de Groote Oorlog onder te dompelen. Instrumentale en vocale muziek van de bovenste plank, in combinatie met originele WO1-beelden, maken dit concert uitzonderlijk. De 2.700 bezoekers ervaren letterlijk een muzikale evocatie van de Eerste Wereldoorlog, in het unieke decor van de kathedraal.

Aan de editie 2019 werken de Koninklijke Harmonie Ypriana, het koor Chorus, de Ypres Surrey Pipes & Drums en de solisten Luka Bloom, Maaike Cafmeyer en Kobe Sercu mee. De regie is in handen van Bart Cafmeyer en Nico Logghe en Tineke Devoghel dirigeren de muzikanten en de koorleden.

Coördinator Mathieu Mottrie namens de Last Post Association: “Luka Bloom, de artiestennaam van Barry Moore, is een graag geziene gast op de Belgische en Nederlandse podia én festivals en heeft in de Lage Landen een trouw publiek opgebouwd. Wij zijn dan ook zeer verheugd dat hij bereid is mee te werken aan deze editie. Uitzonderlijk en uniek is tevens de deelname van de groep Ngati Ranana, die via traditionele Maori-dans en -muziek de belangrijke Nieuw-Zeelandse betrokkenheid tijdens WO1 zal belichten.”

Omwille van de grote belangstelling en vraag naar tickets uit binnen- en buitenland, zijn er op 9 en 11 november 2019 opnieuw 3 voorstellingen van het concert, nl. om 17.00 uur en 20.30 uur op zaterdag 9 november en om 17.00 uur op maandag 11 november.
 
Voor meer info en tickets: www.gwr-concert.be


Over de Last Post Association
De Last Post Association is een onafhankelijke, non-profit organisatie, bestuurd door vrijwilligers. Deze vereniging organiseerde de eerste Last Postplechtigheid in 1928, en is nog steeds verantwoordelijk voor de dagelijkse uitvoering van dit unieke eerbetoon onder de Menenpoort in Ieper. Het concert op Wapenstilstand is een van de belangrijkste fundraisingactiviteiten van de Last Post Association.


Voor meer informatie: www.lastpost.be.