Rij mee met een WO1-tank in het weekend voor 11 november
03 November 2019 - Sint-Juliaan - Bron: Laurent Hoornaert
Ooit al eens gedroomd om in een WO1-tank mee te rijden? Wel, dit kan echt! In het weekend voor 11 november (zaterdag 9 & zondag 10 2019) - telkens tussen 9u30 en 17u - organiseert het Tankcomité van Poelkapelle tankritjes met een Mark IV-replica ‘De Tank van Poelkapelle’, en dit op de hoeve Pondfarm in Sint-Juliaan (Langemark-Poelkapelle). 



Eind augustus 2019 was dezelfde tank nog blikvanger op een groot Brits event The Great Dorset Steam Fair (https://www.gdsf.co.uk). Hij heeft er 5 dagen gereden en meer dan 600 mensen de tijd van hun leven bezorgd met een tank ride én ettelijke 10.000 mensen met bewondering geslagen. Na Groot-Brittanië wordt dit nu overgedaan op eigen bodem en krijgt iedereen de kans om deze unieke ervaring ook te beleven. 

Tank van Poelkapelle van 2004 tot 2019
 
Het verhaal van de bouw van de Tank van Poelkapelle startte in 2004 toen een tankwerkgroep besliste om Poelkapelle terug een tank te bezorgen. Reden hiertoe was omdat er tussen 1917 en 1941 een kapotte Britse Mark IV-tank was achtergebleven die zelfs lange tijd op de hoek van het marktplein stond. Samen met het Guynemermonument was de tank een belangrijke toeristische trekpleister. De tank was lang ook een heus speeloord voor kinderen uit het dorp, die penny-kinderen werden genoemd vanwege de pennies die ze kregen van Britse toeristen. Het is op hun aangeven dat de eerste stappen werden gezet in een ondertussen 15-jarig durend project om Poelkapelle terug een tank te bezorgen. Na veel bloed, zweet en tranen is het Tankcomité dan ook bijzonder trots om met een quasi afgewerkte replica-tank tankritjes te kunnen aanbieden. De opbrengst van de ritjes dient om de tank te helpen financieren want de gehele tank werd tot op heden gerealiseerd met uitsluitend vrijwillige steun en vele donaties van particulieren en bedrijven.


 
Praktisch
  • De tankritjes vinden plaats op hoeve Pondfarm, Roeselarestraat 7 te 8920 Langemark-Poelkapelle. 
  • Via een online-reservatiesysteem worden tickets verkocht (https://bit.ly/31Mtfdv).  
  • Een ritje voor 1 persoon kost 16,30€ in voorverkoop. De dag zelf is dit 18€. 
  • In totaal is er plaats voor 400 personen gedurende de 2 dagen.
  • Per rit kunnen er maximaal 10 personen meerijden.
Voor alle bijkomende info:
 
www.tankpoelcapelle.be | www.facebook.com/YpresSalientTanks