Wim speelt na de oorlog
05 November 2018 - Alveringem - Bron: Gemeente Alveringem
Met ‘Wim speelt na de oorlog’ waagt auteur en podiumartiest Wim Chielens zich na al die jaren aan zijn eerste soloconférence. U kan de nieuwste creatie van deze artistieke duizendpoot bewonderen op 11 november 2018 om 15 uur in de Gemeenschapszaal De Kwelle in Alveringem.De conférence is opgebouwd als een vertelling die plaats heeft op de oudejaarsmiddag van het jaar 2025. De 1000-jarige storm is over West-Vlaanderen geraasd, de kust van de jonge Republiek Vlaaanderen ligt aan de randen van Ieper en Poperinge, behalve Izenberge ligt de hele Westhoek, het volledige IJzerfront onder water.

Wim (Chielens) doet zijn verhaal aan Kaluwa, een Oegandees meisje dat op bezoek komt in Ieper, zoekend naar sporen van de Grote Oorlog, maar zelfs in Ieper zijn die uitgewist… Het In Flanders Fields Museum werd opgedoekt kort na 11 november 2018, want het moest maar eens gedaan zijn met dat gedoe rond die ouwe oorlog van honderd jaar geleden...

Kaluwa wil echter wél over de oorlog horen, want zij is zelf een kind geboren uit een oorlogsconflict. Haar moeder werd als soldatenslavin gevangen genomen en verkracht door de rebellentroepen van Jospeh Kony in Zuid-Soedan. Ze wil begrijpen waarom mensen elkaar zo'n wrede dingen aandoen en ze hoopte dat misschien hier, in de frontstreek te vinden.

In de conférence komen een aantal korte personenverhalen uit de Eerste Wereldoorlog, maar vooral ook veel reflectie, zij het allemaal op een lichtvoetige toon. Het is een conférence over de zin van herdenken, van oude en nieuwe oorlogen, nu en straks.

Info
  • Tickets: VVK € 8, ADD € 10
  • Wanneer: Zondag 11 november 2018 om 15 u.
  • Waar: Gemeenschapszaal De Kwelle, Sint-Rijkersstraat 20, 8690 Alveringem
  • Organisatie? Mens & Vrije Tijd Alveringem | 058 28 88 81 | cultuur@alveringem.be