Louis (9) en Arthur (7) tonen oorlogsgeschiedenis via filmpjes
17 april 2020 - Zillebeke - Bron: Hooge Crater Museum
Louis (9) en Arthur (7) zijn de 2 zonen van Niek Benoot en Ilse Watteyne, eigenaars van Hooge Crater Museum in Ieper. En ze wonen letterlijk in én naast het museum, en dat vinden de 2 jongens, gepassioneerd van geschiedenis, natuurlijk fantastisch. Ze krijgen geschiedenisles van papa Niek en nadien geven ze aan de hand van korte filmpjes uitleg over diverse museumstukken in hun eigen woorden.
 
"Het begon allemaal toen we een structuur in hun schoolwerk aan het voorbereiden waren. Thuisonderwijs en hen leerstof bijbrengen vinden we heel belangrijk, maar ook nieuwe dingen leren die niet in hun leerplan staan", zegt papa Niek. "Daarom begonnen we aan dagelijkse geschiedenislessen, en meestal over WO-1. Dit vinden Louis en Arthur geweldig", vervolgt de papa.
 
Het was hun eigen idee om filmpjes op te nemen van de opgedane leerstof. En zo de vele kinderen bereiken, die normaal gezien een activiteit gepland hadden in de Paasvakantie. Het is door én voor kinderen. 
 
Intussen is hun eerste filmpje al 15.000 maal bekeken, en veel kinderen en ouders zijn heel enthousiast. Zolang het museum verplicht gesloten is door de Corona-maatregel, zullen ze nog een eindje doorgaan. Louis is een geboren verteller, en is wel in zijn nopjes met die filmpjes.
En het is goeie reclame voor papa en mama, zegt hij ;-) . En Arthur doe de figuratie en de stukken aanwijzen.
 
Niek Benoot: "We kregen al vragen van diverse scholen of dit filmpje mocht gebruikt worden in de geschiedenislessen. Die leerkrachten vonden het zo goed en simpel uitgelegd, dat ze het zeker in hun lessen willen gebruiken. Zelfs kregen we een mail van een school uit Florida om door te sturen voor de online lessen van hun leerlingen. Omdat ze net bezig zijn over helmen in WO-1. En waarom niet? Als we daarmee de kinderen geschiedenis fans kunnen maken is dit super!"
 
Op de foto zien we Arthur (links) en Louis (rechts)Check het filmpje via https://www.facebook.com/pg/HoogeCraterMuseum/videos