100 jaar IJzerbedevaarten: volg het colloquium 100 jaar IJzerbedevaarten live bij u thuis!
03 september 2020 - Kaaskerke - Bron: Aan de IJzer
Bron: Museum aan de IJzer

In het weekend van 5 en 6 september 2020 staat Aan de IJzer volledig in het teken van 100 jaar IJzerbedevaarten.

Precies 100 jaar geleden was er de eerste bedevaart in Steenkerke. De bedevaart was een hulde naar en aan het graf van Joe English. 100 jaar later organiseert Aan de IJzer op zaterdag 5 september 2020 een wetenschappelijk colloquium. De dag erna, op zondag 6 september is er de 93ste IJzerbedevaart met als thema ‘Klaar voor de toekomst’.

Colloquium 5 september 2020

Het colloquium rond 100 jaar IJzerbedevaarten is al een tijdje volzet. Wij zien er op toe dat we alle COVID 19-maatregelen toepassen en moeten het aantal bezoekers aan het colloquium beperken.

Wij zijn verheugd dat veel lezers van onze nieuwsbrief zich voor het colloquium hebben ingeschreven en we kijken er naar uit om op een veilige manier kennis te maken. Maar helaas kan niet iedereen er bij zijn. Daarom hebben we een oplossing bedacht.

Het colloquium, zowel de historische terugblik in de voormiddag, als het debat in de namiddag, wordt op onze webpagina live uitgezonden. Heb je geen plaatsje kunnen bemachtigen in onze tent, dan kun je alles live vanuit jouw zetel thuis volgen.

Hoe doe je dat? Surf naar deze link: https://www.100jaarijzerbedevaarten.be/digitaal

93ste IJzerbedevaart: 'Klaar voor de toekomst' 

Ook de 93ste IJzerbedevaart op zondag 6 september is inmiddels volzet. We zijn van plan om de bedevaart voor het eerst in de geschiedenis live tot bij jou in de huiskamer te brengen.

Hou alvast zaterdag 5 en zondag 6 september vrij! Heb je nog vragen, aarzel niet om ons te contacteren. We zijn te bereiken via mail info@aandeijzer.be of elke dag tussen 10u en 18u op 051/50.02.86.

Meer info: www.aandeijzer.be