Ieperse evenementen afgelast door strengere corona-maatregelen
28 oktober 2020 - Ieper - Bron: Stad Ieper
De Vlaamse Regering heeft op 27 oktober 2020 nieuwe maatregelen genomen om de verdere verspreiding van COVID-19 tegen te gaan. Eén van de maatregelen betreft een verbod op alle evenementen minstens tot en met 11 november 2020.

Ook in Stad Ieper dienen hierdoor een aantal geplande activiteiten afgelast.

Schepen Diego Desmadryl: “In het kader van de volksgezondheid en de opgelegde maatregelen van de hogere overheden, dienen we meerdere evenementen gepland voor de komende weken af te gelasten. De voorbije maanden en weken werd door verschillende diensten, verenigingen en organisaties hard gewerkt om alsnog een minimum aan activiteiten te laten doorgaan, formats werden aangepast, creatieve ideeën werden uitgewerkt, maar het mocht helaas niet zijn. We moeten nu eventjes op de tanden bijten en samen dat virus verslaan. We blijven natuurlijk volop aan de slag om van zodra het weer mogelijk is corona-veilige evenementen te organiseren.”

Halloweentochten

De Halloweentocht op de Vestingen georganiseerd door Stad Ieper werd eerder al afgelast. Ook alle andere Halloween(zoek)tochten, zelfs als ze coronaveilig waren geregeld, kunnen niet doorgaan.
 
1 november: hulde aan overledenen

Naar jaarlijkse gewoonte wordt op 1 november door het Verstandhoudingskomitee der Entente hulde gebracht aan de overledenen. Dit gebeurt normaal op de begraafplaats te Ieper aan het graf van ereburgemeester André Verstraete en op het ereperk der oudstrijders. Dit zal dit jaar niet kunnen doorgaan. Stad Ieper zal in alle stilte de voorziene kransen leggen.

11 november Wapenstilstand

De traditionele 11 november-plechtigheid in Ieper gaat niet door. De plechtigheden in de deelgemeenten zijn ook afgelast.
 
Intrede Sint-Maarten

Alle evenementen in Ieper en deelgemeenten rond de intrede van de Sint kunnen jammer genoeg niet doorgaan.
 
Last Post

De dagelijkse Last Post blijft doorgaan, zij het met één klaroener en zonder publiek.