Open Monumentendag in Langemark-Poelkapelle
03 september 2021 - Langemark-Poelkapelle - Bron: Gemeente Langemark-Poelkapelle
Op zondag 12 september 2021 is het Open Monumentendag, met als centrale thema inclusie.


 
Het volledige activiteiten overzicht in de zuidelijke Westhoek kan hier teruggevonden worden: https://www.co7.be/openmonumentendag
 
In Langemark-Poelkapelle heb je keuze uit 3 activiteiten:

Fietstocht De weg naar de hel, Langemark-Poelkapelle en Zonnebeke

4 fietstochten waarbij je de geschiedenis van deze weg kan komen ontdekken. De fietstochten starten om 9.30u, 13.00u, 13.30u en 14.00u aan Oxford Road Cemetery bij Wieltje en eindigen aan het Passendaele New British Cemetery. De fietstochten staan onder begeleiding van een gids. Deelnemen is gratis, maar vooraf inschrijven via de website www.langemark-poelkapelle.be is wel noodzakelijk.

Rondleiding Poelcapelle British Cemetery

Poelcapelle Britisch Cemetery langsheen de Brugseweg te Poelkapelle is de derde grootste Commonwealth begraafplaats na Tyne Cot Cemetery  en Bedfordhouse Cemetery in de Westhoek. Maar liefst 7478 soldaten vonden er hun laatste rustplaats.

Kom en ontdek de rijke geschiedenis van deze begraafplaats onder begeleiding van een gids. Starturen voor deze gratis gidsbeurt zijn 13.00u, 14.00u, 15.00u en 16.00u. Vooraf inschrijven is hier niet nodig.

Openstelling Kazerne Kapitein De Wouters, Fedasil Poelkapelle

De voormalige kazerne Kapitein de Wouters een jonge geschiedenis achter de rug. De kazerne werd gebouwd in 1923 voor de legering van het personeel van het munitiedepot te Houthulst, een belangrijke schakel in de opruiming van niet-ontplofte oorlogsmunitie in de Westhoek. Uiteindelijk kwam 'Kwartier de Wouters' in 2002 volledig leeg te staan waarna het in 2009 werd overgenomen door de Regie der Gebouwen. De huidige invulling van het gebouw heeft een symbolische waarde. 100 jaar na de oprichting van deze kazerne om de naoorlogse wederopbouw van de Westhoek mee vorm te geven, wordt dit militair erfgoed op vandaag ingezet voor de opvang van mensen, vaak ook op de vlucht voor conflict elders in de wereld. (meer info: info.poelkapelle@fedasil.be)