Nieuwe tijdelijke tentoonstelling in Talbot House
13 December 2021 - Poperinge - Bron: Talbot House
U kunt de nieuwe tentoonstelling van Talbot House ontdekken: Cheerio Darling, een waargebeurd romantisch liefdesverhaal van twee jonge mensen die gescheiden worden door de Groote Oorlog.


 
Als de Groote Oorlog uitbreekt, beslist de 21-jarige tandarts student Geoffrey dienst te nemen in het Britse leger. Via een goede vriend leert hij diens 17-jarige zus Edith Ainscow kennen. Na slechts vier afspraakjes is het duidelijk dat er iets bloeit. Helaas stuur de oorlog Geoffrey naar Flanders Fields en kunnen ze enkel via briefpost contact houden. De prachtige briefjes en kaartjes, vol met spannende verhalen en emotionele liefdesverklaringen, vertellen een warm en authentiek liefdesverhaal in een dolgedraaide wereld. En dan komt zijn verlof, mag Geoff eindelijk terug naar huis, naar zijn Edith. Helaas beslist het lot er anders over en komt Geoff 10 meter onder de grond vast te zitten net als hij op het punt staat naar huis te vertrekken. Edith blijft hem haar hele leven in gedachte …
 
In deze tentoonstelling kom je letterlijk oog in oog te staan met het koppel van toen. Je kan er de originele brieven ontdekken naast ook een unieke ondergrondse tunnel en tal van artefacten. Aan de hand van een video- en fotomontage wordt je meegezogen in hun wereld. Hedendaagse foto’s laten je het landschap van vandaag ontdekken. Deze tentoonstelling brengt een herkenbaar liefdesverhaal op een hedendaagse verfrissende manier. Zo hoopt Talbot House ook een nieuw publiek aan te spreken, iets wat heel noodzaklijk blijft als klein museum tijdens deze pandemie. De tentoonstelling loopt een volledig jaar. Met Valentijn volgt nog een romantisch verhalenconcert en later op het jaar nog een musical en herdenkingsplechtigheid.
 
Meer info op webiste: https://www.talbothouse.be/nl/museum/exhibitions/projects

De expo is te bezichtigen in de pas gemoderniseerde tentoonstellingsruimte van het Slessorium. Deze renovatie kwam mede tot stands dankzij het Lifeline project van de Provincie West-Vlaanderen.
 
De opening vond plaats op zaterdag 11 december 2021 in de Concert Hall van Talbot House met een speciale openingsshow. Speciaal was dat exact 106 jaar geleden Edith haar eerste brief aan Geoff schreef. Het toeval, als zo iets bestaat, wil dat die avond ook Talbot House voor het eerst haar deuren opende.

Zo past de boodschap van Talbot House of Toc H (To Conquer Hate) perfect met het liefdesverhaal van Cheerio Darling. Because ‘love’ conquers Hate ...