Opening Kitchener's wood wandelpad
17 mei 2022 - Sint-Juliaan - Bron: Gemeente Langemark-Poelkapelle
Op zondag 29 mei 2022 pakt de Gemeente Langemark-Poelkapelle uit met zijn achtste en laatste wandeling: Het Kitchener's Wood wandelpad. 

Kitchener’s Wood en Sint-Juliaan zijn namen die nog altijd luid klinken in Canada. De slag om Kitchener’s Wood in april 1915 lijkt in het geheel van de Eerste Wereldoorlog één van de vele slagen die werden uitgevochten in de Ieperboog. Maar voor de Canadese troepen, ze waren amper 14 dagen voordien aan het front toegekomen, was dit symbolisch een heel belangrijk moment. Ook al dienden ze nog onder Britse vlag, ze kwamen als het ware voor het eerst als een Nationaal leger in actie. De belangrijkheid voor Canada werd na de oorlog nogmaals onderstreept door de oprichting van ‘The Brooding Soldier’, ook wel ‘De Canadien’ genoemd in de volksmond. 

Tijdens de opening is er tal van animatie voorzien onderweg. Je krijgt er naast een gratis wandelkaart ook nog een Pater Pitte of ander consumptie aangeboden. Kom dus zeker af tussen 13u30 en 16u30 naar de opening van het Kitchener's Wood pad en ontdek een nieuwe wandelparel. (Start : Basisschool Sint- Juliaan - Sint -Juliaanstraat 2)