Heel wat vernieuwingen in Talbot House
25 May 2023 - Poperinge - Bron: Talbot House
Op donderdag 25 mei 2023 opent Talbot House officieel talrijke nieuwe belevingselementen tijdens een netwerkmoment met de Provincie West-Vlaanderen en tal van genodigden uit de toeristische sector. Deze investeringen zijn mede mogelijk gemaakt met de financiële steun en expertise van de Provincie West-Vlaanderen. En het loont! Talbot House kan uitpakken met goede bezoekerscijfers. 

Na een inloopperiode deze lente stelt Talbot House het nieuwe familieparcours officieel voor. De Britse soldaat Arhtur Pettifer en het Poperingse meisje Jeanne Battheu nemen je mee op pad om de kattenstreken van huiskat Duchess ongedaan te maken. Met een interactieve digitale quiz en tal van amusante filmpjes verken je de ganse Talbot House site. Wie de code kan kraken, komt uiteindelijk bij de schatkist terecht!

Verder kreeg de ingang van het museum alsook de museumshop een grondige facelift waarbij het moderne en strakke design mooi overvloeit in het authentieke karakter van de Concert Hall. Bij het uittekenen werd ook rekening gehouden met de toegankelijkheid van de balie. Bij aankomst krijgt de bezoeker aan de hand van een vernieuwde presentatie een beeld van wat hen te wachten staat bij een bezoek aan Talbot House. Hierbij krijgen ze ook meteen de kans om de ruimere shop met het vernieuwde aanbod te ontdekken.

Tenslotte werd ook de vaste tentoonstelling, ‘Een Huis van Mensen’, onder handen genomen. Zo introduceren een soundscape en enkele sprekende aquarellen je aan Talbot House. De museumsoftware kreeg een upgrade, er komt een online gastenboek bij en ook de bewegwijzering werd onder handen genomen.

Later dit jaar plannen we ook in het eigenlijke Talbot House een nieuw belevingsparcours voor individuele bezoekers. Zo is Talbot House klaar om de komen jaren opnieuw de verhalen van het Huis te vertellen aan nieuwe bezoekers.

Deze vernieuwingen werden mogelijk gemaakt in samenwerking met en dankzij de ondersteuning van de Provincie West-Vlaanderen. “Al decennialang vinden vele Britse toeristen en scholen de weg naar Talbot House, een plek die iedereen een warm welkom biedt. Het onthaal en de museumshop kregen een ware make over. Nu ook meer binnenlandse bezoekers de weg naar het museum vinden, werd ook ingezet op betere signalisatie en extra beleving. Vooral de tablet tour op maat van families is een extra troef”, voegt gedeputeerde Sabien Lahaye-Battheu er nog aan toe.

Meer info: www.talbothouse.be