Vlaamse subsidie van 200.000 euro voor restauratie Poperinghe Old Military Cemetery
08 juli 2023 - Poperinge - Bron: Lode Vanneste, N-VA
Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele (N-VA) maakt 200.000 euro vrij voor restauratiewerken aan de Britse militaire begraafplaats Poperinghe Old Military Cemetery in Poperinge. “De middelen worden aangewend om een deel van de bakstenen omheiningsmuren te herstellen en te reconstrueren. Die werken zijn nodig om de erfgoedwaarde van deze unieke begraafplaats te behouden”, weet Vlaams parlementslid Cathy Coudyser (N-VA).
 
Poperinghe Old Military Cemetery is een militaire begraafplaats met Britse gesneuvelden uit de Eerste Wereldoorlog. De site heeft een L-vormig grondplan met een oppervlakte van 1851 m² en is omgeven door een bakstenen muur. De begraafplaats is ontworpen door Reginald Blomfied en wordt onderhouden door de Commonwealth War Graves Commission.


 
“De twee muren rond de begraafplaats in de richting van de garage moeten dringend aangepakt worden. Minister Diependaele kent nu een erfgoedpremie van 200.000 euro toe aan de Commonwealth War Graves Commission voor de eerste fase van restauratiewerken. . Via de subsidies wordt het voeg- en steenwerk hersteld van de omheiningsmuren en wordt er mos verwijderd. Waar er grote schade is, wordt ook een deel van de muren gereconstrueerd”, verduidelijkt Cathy Coudyser.