Voordracht Natasha Silk over The Brooding Soldier
12 juni 2023 - Sint-Juliaan - Bron: Gemeente Langemark-Poelkapelle
Op maandag 3 juli 2023 organiseert het lokaal bestuur Langemark-Poelkapelle in het kader van het herdenkingsproject ‘Feel Flanders Feelds’/ landscapes, een voordracht van Dr. Natasha Silk over verdriet en rouwverwerking op het slagveld tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Natasha Silk is een onafhankelijk onderzoeker die zich richt op de doodservaringen van soldaten aan het front tijdens de Eerste Wereldoorlog. Ze voltooide haar doctoraat getiteld 'A Study of the Variety of Responses to Death in the British Army on the Western Front, 1914-18' aan de Universiteit van Kent in 2021 en werkte hiervoor samen met Barones Sophie De Schaepdrijver. Haar belangrijkste onderzoeksinteresse zijn zich blijven richten op de ervaringen van soldaten en hoe ze omgingen met verdriet en rouw op het slagveld en daarbuiten.


 
De voordracht gaat door op maandag 3 juli 2023 om 20u in OC Hazebrug te Sint- Juliaan. U kunt zich inschrijven voor deze voordracht via deze link. De voordracht - die in het Engels wordt gebracht - is gratis.