Geen Waar Water Was op donderdag 2 november 2023
31 October 2023 - Nieuwpoort - Bron: Stad Nieuwpoort
Naar aanleiding van de slechte weersvoorspellingen op donderdag 2 november 2023 neemt de Stad Nieuwpoort preventieve maatregelen. Zo wordt op die dag het evenement Waar Water Was geannuleerd. 
 
Voor donderdag 2 november 2023 wordt zeer onstuimig weer aangekondigd, dat gepaard gaat met hoge windsnelheden. Aangezien er die dag een aantal activiteiten en evenementen in openlucht gepland zijn, treft de Stad uit veiligheidsoverwegingen de nodige voorzorgsmaatregelen.
 
Geen Waar Water Was op donderdag 2 november
 
Het historisch lichtspektakel Waar Water Was wordt volledig afgelast op donderdag 2 november 2023. Op woensdag 1 november, vrijdag 3 november en zaterdag 4 november 2023 zal het evenement wel nog plaatsvinden. Voor deze drie datums kun je nog steeds tickets verkrijgen via www.visit-nieuwpoort.be.
 
Tickethouders voor donderdag 2 november 2023 worden persoonlijk op de hoogte gebracht van deze annulering. Wie een ticket kocht voor een tijdslot op deze dag, kan op vertoon van zijn ticket het spektakel op één van de drie andere eventdagen bijwonen. Op woensdag 1 november 2023 kan men aansluiten vanaf 20 u. Op vrijdag 3 en zaterdag 4 november 2023 kan dat vanaf 18 u. Tickethouders hoeven hiervoor niets te ondernemen, ze kunnen aansluiten op een andere dag naar keuze.  Wie vragen heeft over gekochte tickets, kan tijdens de openingsuren (9.30 tot 12.30 u. en van 13.30 tot 17 u.) terecht in het toeristisch infokantoor in Nieuwpoort-Bad.
 
Voor burgemeester Geert Vanden Broucke is de annulering van Waar Water Was op donderdag 2 november 2023 een uiterst moeilijke maar onvermijdelijke beslissing: “Met ‘Waar Water Was’ organiseert Nieuwpoort één van de meest ambitieuze herdenkingsprojecten die onze stad ooit heeft meegemaakt. Aan dit prachtige evenement is maanden planning en hard werk voorafgegaan. Alle voorbereidingen ten spijt is het weer de enige factor waar we helaas geen controle over hebben. De slechte voorspellingen voor 2 november verplichten ons er dan ook toe om het evenement op deze ene dag te annuleren. Hoe jammer we het ook vinden, de veiligheid van alle toeschouwers en crewleden primeert. We volgen de situatie op de voet op zodat we ‘Waar Water Was’ op de overige drie dagen zonder verstoringen kunnen inrichten.”