Belevingscentrum Vrij Vaderland verwelkomt 1.000ste bezoeker - Veurne - 16/04/2014
Het gloednieuwe belevingscentrum Vrij Vaderland mocht na exact 1 maand open te zijn de 1.000ste bezoeker verwelkomen. De 10-jarige Astrid Dignef uit het Limburgse Zonhoven bezocht op dinsdag 16 april 2014 samen met haar papa Dirk en mama Nelly het WOI belevingscentrum. Astrid vond het leuk en interessant. Vooral haar eigen skelet zien bewegen bij Marie-Curie had haar aandacht getrokken. “Ze is nu 10 jaar oud. 10 en 100 zijn twee belangrijke getallen. We vinden dat het tijd is, dat we haar wat beginnen bij te brengen over de oorlog”, zegt papa Dirk die onder de indruk was van het belevingscentrum. “We hadden in het kader van de super serie ‘In Vlaamse Velden’ over het belevingscentrum in Veurne gelezen. Nu we hier tijdens de paasvakantie in Koksijde verblijven was het het ideale moment om naar hier te komen. Het is trouwens zalig om dat met de fiets te doen langsheen het water.

Er stond de komende dagen nog meer WOI op het programma voor Astrid. “We gaan nog de IJzertoren in Diksmuide, het In Flanders Fields Museum in Ieper waar we ook de Last Post willen bijwonen”, vult mama Nelly aan. Ontspanning mocht deze paasvakantie echter ook niet ontbreken voor Astrid. Haar dagje Plopsaland had Astrid er al opzitten.

De dienst voor toerisme is best tevreden met 1.000 bezoekers op amper 1 maand tijd. Een presentje voor de 1.000ste bezoeker was dan ook wel gepast. Astrid en haar ouders kregen dan ook een aandenken dat onder meer bestond uit een Karel Cogge en Hendrik Geeraert bier, de drie ‘In Vlaamse Velden’ fietskaarten en de gloednieuwe autoroute Vrij Vaderland beiden ontwikkelt door Toerisme Westhoek van Westtoer, een zakje babelutten en een Vrij Vaderland potlood.  
 
DSC_0925

PS: Vrij Vaderland heeft de deuren gesloten eind 2023. Pagina aangemaakt door Toerisme Veurne.