Herdenking Karel Cogge te Veurne
19 August 2015 - Veurne - Bron: Rohny Crombez
N.V.M.B.B. v.z.w.
Nationale Vereniging Miliciens en Beroepsmilitairen van België - Afdeling De Westhoek
Alle Belgische Strijdmachten 1951-1993

De Nationale Vereniging van Miliciens en Beroepsmilitairen van België – Afdeling De Westhoek (hierna N.V.M.B.B. De Westhoek) houd op zondag 11 oktober 2015 zijn eerste grote plechtigheid in de Stad Veurne.



Voor deze eerste plechtigheid zal de vereniging voor het eerst Karel Cogge eren in zijn geboortestad Veurne met een plechtige heilige mis, waarin het vaandel van de vereniging zal gewijd worden, en een bloemenhulde aan het monument van Karel Cogghe.

Verloop van de plechtigheid:
  • 10:00 uur samenkomst op de parking van het zwembad in de Zuidstraat (parking is voorbehouden voor vaandeldragers en deelnemers aan de plechtigheid)
  • 10:30 uur in stoet via de Grote markt naar de Sint –Walburgakerk
  • 11:00 uur Heilige Mis met wijding van het vaandel
  • 12:00 uur optocht naar het monument van Karel Cogge en bloemenhulde
Na deze plechtigheid word iedereen uitgenodigd op de receptie die doorgaat in het OC De Zonnebloem, Zuidstraat 67, 8630 Veurne.

Na de receptie is er een mogelijkheid om de maaltijd te nemen; Beenhesp voorzien van verse groentjes, frietjes en bijpassende sausjes voor de ronde prijs van € 20,00.

Inschrijven voor de maaltijd; uitsluitend via storting op rekeningsnummer BE45 9731 3035 4189 van N.V.M.B.B. De Westhoek – Ieperse Steenweg 20 – 8630 VEURNE. Storting is de enige geldige inschrijving.

Om praktische en administratieve redenen worden de inschrijvingen afgesloten op 20 september 2015.

Aan u, om er een geslaagde en eervolle eerste herdenking van te maken. Wij hopen u met uw echtgenote, familie, vrienden en de schoolgaande jeugd te mogen begroeten op zondag 11 oktober 2015 in de Heilige Mis en aan het monument van Karel Cogge.

Rohny Crombez - Voorzitter (rohny.crombez@telenet.be)
Tine Vanhoutte - Secretaris