Tentoongestelde oorlogspoëzie geeft je munitie om zelf in de pen te kruipen
16 januari 2018 - Koekelare - Bron: Gemeente Koekelare
Koekelaarse bib en cultuurdienst slaan handen in elkaar voor Gedichtendag – Poëzieweek

De Poëzieweek -hét poëziefeest van Nederland & Vlaanderen- gaat op 25 januari 2018 van start met Gedichtendag en staat dit jaar in CC De Brouwerij in Koekelare volledig in het teken van Käthe Kollwitz en 100 jaar WOI. De lokale bibliotheek en de cultuurdienst slaan de handen in elkaar om oorlogspoëzie in woord en beeld tentoon te stellen. Zo willen ze bezoekers inspireren om zelf in de pen te kruipen en die te hanteren als wapen tegen de oorlog.

2018 is het slotjaar van de herdenkingsperiode ’14-’18 naar aanleiding van het honderdjarige einde van de Eerste Wereldoorlog. Gedichtendag en Poëzieweek (25 januari – 31 januari) staan dit jaar dan ook in het teken van Käthe Kollwitz. Deze Duitse kunstenares stond symbool voor haar opstand tegen sociale mistoestanden en oorlog. ‘Nooit meer oorlog’ is en blijft één van haar kernboodschappen…

Zowel in de hoofdbibliotheek als in CC De Brouwerij zullen er daarom enkele gedichten over Käthe Kollwitz/WOI in woord & beeld tentoongesteld worden. Kom dus vanaf 25 januari tot eind februari zeker eens langs in CC De Brouwerij en laat je inspireren. Toegang is gratis! Daarnaast is er in de bib ook een poëziestandje ingericht met leuke of opmerkelijke poëzie.

Kruip zelf in de pen

Wie zijn/haar pen gebruikt als wapen in strijd tegen oorlog en een gedicht of haiku maakt rond Käthe Kollwitz/WOI/oorlog, maakt bovendien kans om zelf tentoongesteld te worden aan de gevels in de Poëziestraat (Noordomstraat) tijdens de zomertentoonstelling (juli-augustus) én de maand september.

Wil je zelf een gedicht of haiku maken? Mail het dan door naar cultuurentoerisme@koekelare.be of geef het af aan de balie van de cultuurdienst of de bibliotheek in CC De Brouwerij tegen woensdag 25 februari 2018.

Praktisch
  • CC De Brouwerij is tijdens de weekdagen open van 09u30 tot 12u en van 13u30 tot 17u. Gesloten op maandag en woensdagvoormiddag.
  • De bibliotheek is open op dinsdag van 10u tot 12u, woensdag van 13u30 tot 16u30, donderdag van 16u tot 20u, vrijdag van 18u tot 20u en op zaterdag van 10u tot 12u.