Touroperatoren op bezoek in de Westhoek
12 March 2018 - Mesen - Bron: Peace Village
Peace Village, Westtoer, Visit Flanders (Toerisme Vlaanderen) en P&O Ferries slaan opnieuw de handen in elkaar.

Ze organiseren 2 promotiebezoeken aan de Westhoek met telkens 40 touroperatoren die met Britse scholen de Westhoek komen bezoeken  in het kader van de herdenking van WOI.

Ze doen dat met het oog op dit laatste herdenkingsjaar, waarvan ze het programma nog eens duidelijk in de markt zetten. Daarnaast zijn de omstandigheden voor dit soort WOI-toerisme aan het wijzigen: de herdenkingsjaren zijn bijna voorbij en er is de Brexit. Toch willen ze de Westhoek blijven promoten als aantrekkelijke bestemming voor Britse scholen. Daarom zetten ze in 2018 2 promotiereizen op. 

Van maandag 12 t.e.m. woensdag 14 maart gaat de eerste promotiereis door. Later in 2018, in augustus volgt er dan een 2e promotiereis. Tijdens beide reizen is er veel aandacht voor bezoeken aan de streek, zodat de mensen die de Westhoek ‘moeten verkopen’ een goed beeld hebben van wat deze streek te beiden heeft. Daarnaast is er ook een beurs waarop de toeristische diensten en toeristische actoren zichzelf in de markt kunnen zetten bij de touroperatoren.
 
Voor Peace Village is dit de uitgelezen kans om zijn accommodatie voor te stellen en hun educatieve werking toe te lichten. Het is ook een manier om hun regionale rol op te nemen en mee motor te zijn van de hele toeristische sector in de streek.