Stad Mesen plant bloembollen voor herdenking Eerste Wereldoorlog
22 October 2023 - Mesen - Bron: Stad Mesen
Leerlingen Kleine Ster planten 600 bloembollen in kader van project ‘Onzichtbaar Landschap’

Maandag 23 oktober 2023 planten leerlingen van Vrije Basisschool De Kleine Ster, samen met de seniorenraad, 600 bloembollen tussen de Daalstraat en ’t Koeputje. Ze doen dat in het kader van de participatieve actie ’50 000 bloemen voor Flanders Fields’ van Toerisme Westhoek, toerismebedrijf Westtoer en Toerisme Vlaanderen. Met het project willen de partners de herdenking van de Eerste Wereldoorlog levend houden.
Op 3 oktober werd het project ’50 000 bloemen voor Flanders Fields’ op gang getrokken in Nieuwpoort. Op 31 sites van de Eerste Wereldoorlog, verspreid over alle Westhoekgemeenten, worden 50 000 alliumbollen geplant. Dat is een soort sierui. De nieuwe herdenkingsbloem staat symbool voor bescherming en het afwenden van gevaar.

600 alliumbloemen

In Mesen komen er 600 alliumbloemen, tussen het einde van de Daalstraat en het nieuwe kunstwerk ‘Tommy’ aan de picknickzone. 25 leerlingen van het derde en vierde leerjaar van Vrije Basisschool De Kleine Ster steken de handen uit de mouwen om de bloembollen te planten, samen met enkele leden van de seniorenraad.

Het noeste werk zal te zien zijn vanaf mei. Dan gaan de alliums in bloei staan. De bloemen zijn erg in trek bij bijen en vlinders, wat goed is voor de biodiversiteit. De plant zaal meerdere jaren bloeien.

Meer info: www.toerismewesthoek.be/nl/landscapes/50000-bloembollen