Concert Belladonna in Sint-Pieterskerk
21 July 2018 - Lo - Bron: Stad Lo-Reninge
Dit zijn tien dames, met onder andere Annemie Ponseele afkomstig van Reninge, die meerstemmige muziek brengen in verschillende talen. Ze brengen zowel Roemeense gipsyliederen, Oekraïense volksmuziek als oorlogsliederen. Van stemmig tot feestelijk opgewekt.

Sinds 2002 brengt Belladonna meerstemmige, pittige muziek uit alle continenten. Krachtige melodieën die raken, vurige zigeunermuziek en stemmige liederen. Ze bezingen de hoop, de liefde, de vreugde maar schuwen ook thema’s als oorlog, onrecht en ongelijkheid niet. Belladonna wil mensen laten proeven van de rijkdom van diverse culturen.

Tijdens het concert stelt VVV Lo-Reninge een dagboek “Het verhaal van Lo-Reninge in WOI” voor. In Lo-Reninge begint het oorlogsgeweld effectief voelbaar te worden vanaf september 1914. We vertellen wat er in Lo-Reninge gebeurde vanaf 29 juli 1914 tot 26 oktober 1921 aan de hand van dagboekfragmenten. Achteraf kan het dagboek ook worden aangekocht.

Kaarten voor het concert zijn te verkrijgen in Lauka, Markt 17a, 8647 Lo-Reninge, info@lauka.be of 058 28 91 66. Kaarten kosten 10 euro in voorverkoop en 12 euro aan de deur.