Honderden historische motoren op Grote Markt Veurne
17 augustus 2018 - Veurne - Bron: Stad Veurne
Op zaterdag 18 augustus 2018 houden honderden historische motoren een middagpauze op de Grote Markt in Veurne. De motoren maken deel uit van de indrukwekkende motortoertocht ‘Where is Anna?’. 

Vier jaar lang werd er gevochten om het kleine gebied tussen Nieuwpoort, De IJzer en de Franse grens te vrijwaren. Dit kleine gebied, le secteur belge, toont 100 jaar na het einde van De Grote Oorlog nog steeds de sporen van deze verschrikkelijke en zinloze oorlog. Where is Anna wil stilstaan bij wat er zich hier 100 jaar geleden afspeelde. Het parcours voert de rijders langs heel wat monumenten en markante plaatsen doorheen onbezet België. De motorrit vertelt het verhaal van de verliefde koerier die op zoek is naar de entourage van koning Albert. Hij draagt echter geen militaire boodschap met zich mee, maar een persoonlijke. Hij zoekt zijn Anna, dienstmeid aan het hof van de koning.

De honderden motoren zullen rond de middag aankomen op de Grote Markt. Een echt spektakel dat iedere motorliefhebber niet aan zich voorbij mag laten gaan!