Wim Soutaer op podium voor Vredesconcert
22 mei 2019 - Nieuwpoort - Bron: Stad Nieuwpoort / Foto: Globe Entertainment
Op de eerste zondag van augustus 2019 vindt in Nieuwpoort traditioneel de Nationale Hulde aan Z.M. Koning Albert I en de Helden van de IJzer plaats. Traditioneel wordt aan de vooravond van dit eerbetoon een vredesconcert ingericht. Dit jaar staat Wim Soutaer op het podium in Centrum Ysara.

Het Vredesconcert op zaterdag 3 augustus 2019 vormt de muzikale opener van een belangrijk herdenkingsweekend. De stedelijke Dienst Cultuur haalt met Wim Soutaer een grote naam naar Nieuwpoort.Vlaanderen leerde Soutaer kennen in 2003 toen hij deelnam aan de muziekwedstrijd Idool. Hij eindigde toen op de derde plaats, na Peter Evrard en Natalia.

De talentenjacht betekende het begin van een mooie muzikale carrière. Met de hitsingle Allemaal begon het allemaal ... In 2017 verrast Soutaer met de solosingle Nummer 1. Het vormt een boost voor zijn solocarrière.
 
Exact vijftien jaar na zijn monsterhit Allemaal brengt Wim in 2018 zijn vierde studioalbum Verbonden uit.

Het Vredesconcert vindt plaats op zaterdag 3 augustus 2019 om 20 u. in Centrum Ysara, Dienstweg Havengeul 14. Tickets voor zijn verkrijgbaar bij de Dienst Toerisme (Infobalie Stadhuis en Infokantoor Hendrikaplein), Dienst Cultuur (City, Valkestraat 18) of online via www.cultuurnieuwpoort.be.
 
Vrijwilligers gezocht voor de Nationale Hulde

Daags na het Vredesconcert staat de Nationale Hulde aan Z.M. Koning Albert I en de Helden van de IJzer op het programma. Deze plechtigheid ter nagedachtenis van de gesneuvelden van de Eerste Wereldoorlog vindt plaats aan de voet van het imposante Koning Albert I-monument. Deze indrukwekkende hulde wordt dit jaar op 4 augustus 2019 voor de 84e keer georganiseerd.

De organisatie van de Nationale Hulde is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die willen meewerken aan het evenement. Kandidaten maken deel uit van een hecht team dat instaat voor het vlot verloop van de plechtigheid. Men begeleidt bezoekers naar de voor hen gereserveerde plaatsen of helpt met het uitdelen van programmaboekjes. Vrijwilligers staan ook in voor het begeleiden van de optocht tussen de verschillende monumenten.

Meer info

Vrijwilligers zijn beschikbaar op zondag 4 augustus tussen 8 u. en 12.30 u. In de week vóór de plechtigheid wordt een briefing ingepland. Dit uitlegmoment duurt ongeveer een uurtje.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via onthaal@nieuwpoort.be. De Dienst Onthaal bezorgt nadien het inschrijvingsformulier en verdere praktische schikkingen.