De Western Front Way start in Nieuwpoort
17 juli 2019 - Nieuwpoort - Bron: Stad Nieuwpoort
The Western Front Way is een nieuwe wandelroute van maar liefst 1.000 km en daarmee ook de langste wandelroute in Noord-West-Europa.  
 
De route volgt de frontlijn van de Eerste Wereldoorlog van Nieuwpoort tot aan Pfetterhouse aan de Frans-Zwitserse grens. De eerste 70 km van de route loopt over Vlaamse bodem en verbindt Nieuwpoort, Diksmuide en Ieper.
 
Het eerste deel van de route, van Nieuwpoort tot aan Albert in het Franse departement Somme, kunnen wandelaars gratis downloaden via www.thewesternfrontway.com.
 
De wandeltocht is een initiatief van de Britten Rory Forsyth en Amanda Carpenter. De inspiratie voor de wandelroute komt van een brief van de jonge Britse soldaat Alexander Gillespie naar huis, die zijn hoop op vrede na de oorlog uitte.
 
The Western Front Way heeft de ambitie om op termijn een echte bedevaartroute rond vrede te worden,  naar het voorbeeld van de routes naar Compostella. Het logo bestaat bijgevolg uit de vier herdenkingsbloemen: de klaproos, de madelief, de korenbloem en het vergeet-me-nietje.
 
 

Dit bord is te vinden bij het infokantoor van Dienst Toerisme in Nieuwpoort-Bad.