Bezoekerscentrum Westfront verdient kwaliteitslabel A+
20 november 2019 - Nieuwpoort - Bron: Stad Nieuwpoort
Het bezoekerscentrum Westfront in Nieuwpoort ontving recent het label A+ na een toegankelijkheidsonderzoek uitgevoerd door Inter in opdracht van Toerisme Vlaanderen.

Het label A+ betekent dat het gebouw voldoet aan strenge toegankelijkheidsnormen en op een comfortabele en zelfstandige wijze toegankelijk is.
Uit het onderzoek blijkt dat het bezoekerscentrum goed bereikbaar is via een lang, licht hellend vlak. De inkom is ruim en drempelloos. Daarnaast is de balie van het museum verlaagd en voorzien van een onberijdbaar gedeelte. Hierdoor is een goed en persoonlijk klantencontact mogelijk met elk type bezoeker. De medewerkers informeren iedereen graag over de ideale te nemen route en het gebruik van de lift.Binnen volgt de bezoeker een uitgestippelde route langs het tentoongesteld materiaal dat goed zichtbaar is. Hoogteverschillen in het bezoekerscentrum worden overbrugd.

Schepen Ann Gheeraert reageert tevreden: “Er werd hard gewerkt aan de toegankelijkheid van het bezoekerscentrum en dat loont. Het label zal dan ook met trots uitgehangen worden. Toch is er zeker nog ruimte voor verbetering en daar zullen we zeker aan werken.”
Het bezoekerscentrum Westfront is dagelijks (behalve op maandag) open van 10 u. tot 17 u.
 
Meer info: Bezoekerscentrum Westfront – tel. 058 23 07 33 - info@westfrontnieuwpoort.be