Open Monumentendag in Nieuwpoort
31 augustus 2020 - Nieuwpoort - Bron: Stad Nieuwpoort
Het grootste culturele eendagsevenement van Vlaanderen vindt dit jaar plaats op  zondag 13 september 2020. Ook in Nieuwpoort doen we ons uiterste best om in tijden van een pandemie boeiende activiteiten te organiseren. We focussen dit jaar op Wederopbouwarchitectuur maar ook gezinnen met kinderen worden niet vergeten. Bovendien zijn alle activiteiten gratis! 

Wederopbouwarchitectuur in Nieuwpoort: een herboren stad
Begeleide wandeling


Ga mee op een begeleide stadswandeling in de stadskern over bijzondere wederopbouwgebouwen en beleef het verhaal van een moeizame maar lonende heropbouw van onze bijzondere stad.

Wandeling om 10 u., 12.30 u. en om 15 u.
Alle groepen vertrekken vanaf het Marktplein

Reservatie is verplicht en kan via T058 79 50 00 of cultuur@nieuwpoort.be


Wederopbouwarchitectuur in Nieuwpoort: expo in het Blauwe Huis

Nieuwpoort werd tijdens de Eerste Wereldoorlog zo goed als volledig verwoest. Dit herenhuis, dat in 2005 werd geklasseerd als beschermd monument is representatief voor het wederopbouwproject dat vanaf 1920 werd gestart. De woning wordt opengesteld en u kunt er ook de Expo 'O Happy Days' van Piet Peere bezoeken. Deze tentoonstelling is een wandeling doorheen het werk en leven van Piet Peere met als rode draad het strand & de Noordzee.

Veilig bezoek:
  • Mondmasker verplicht
  • Max. 10 personen
Open van 10 -18 uur | locatie: Het Blauwe Huis,
Onze Lieve Vrouwstraat 17, Nieuwpoort-Stad. 


Speuren naar Sporen in de Stad

Naar aanleiding van Open Monumentendag lanceert dienst cultuur een nieuwe brochure met 2 wandelingen in Nieuwpoort voor families met kinderen. Via leuke zoek en doe-opdrachten leer je meer over de Nieuwpoortse geschiedenis en de speciale gebouwen en monumenten die zich in onze stad bevinden.

De brochure zal verkrijgbaar zijn bij de Dienst Toerisme Hendrikaplein 11 (open van 9.30 u. tot 12.30 - 13.30 u. tot 17 u. )


Beiaard ontmoet partners

Om 14u30 gaat op het Marktplein het slotconcert van het beiaardseizoen 2020 door. Op dit concert ontmoet de beiaard partners: saxofoon en hobo. Het wordt een concert met een gevarieerd, leuk programma.