Nieuwpoort lanceert nieuwe doe-expo met Clicformers in bezoekerscentrum Westfront
16 juni 2021 - Nieuwpoort - Bron: Stad Nieuwpoort
De Stad Nieuwpoort lanceert vanaf dinsdag 15 juni 2021 zijn gloednieuwe doe-expo ‘Bouwen aan het front’ in het bezoekerscentrum Westfront. Kinderen kunnen er dankzij de bouwblokken van Clicformers meehelpen aan de wederopbouw van de drie frontsteden Nieuwpoort, Diksmuide en Ieper. Tickets zijn verkrijgbaar via www.visit-nieuwpoort.be of www.nieuwpoort.be/westfrontnieuwpoort.

Jonge bezoekers tot 12 jaar kunnen met Clicformersblokken op een leuke manier meebouwen aan drie opmerkelijke monumenten uit drie frontsteden: de Lakenhalle van Ieper, de IJzertoren van Diksmuide én het Koning Albert I monument van Nieuwpoort. De drie maquettes bestaan uit meer dan 50.000 Clicformersblokjes. De kinderen kunnen ook als een echte architect aan de slag en zelf een bouwwerk maken. Na het verlaten van de speelruimte krijgen alle deelnemers een leuke attentie van Clicformers.Volgens schepen van Toerisme en Erfgoed Ann Gheeraert vormt de nieuwe doe-expo een mooie toevoeging aan de zomerkalender: “Met ‘Bouwen aan het front’ presenteren we een knap en veelzijdig project. De doe-expo vormt bovendien een extra stimulans voor gezinnen met kinderen om het bezoekerscentrum Westfront te bezoeken en te proeven van de vele boeiende verhalen. Wanneer de kinderen aan het spelen zijn, kunnen de ouders zich verdiepen in het verhaal van de onderwaterzetting van de IJzervlakte. Ook de tijdelijke tentoonstelling ‘Mijn oorlog - Juul Filliaert 1914-1918’ blijft open voor bezoek.”
 
Met dit origineel initiatief laat de Stad kinderen ook kennismaken met de lokale geschiedenis, vertelt burgemeester Geert Vanden Broucke: “Via originele initiatieven zoals ‘Bouwen aan het front’ proberen we de verhalen van de Eerste Wereldoorlog levendig te houden. Belangrijk is dat we onze geschiedenis in de kijker blijven plaatsen en deze ook toegankelijk maken, zeker voor de allerkleinsten. De doe-expo zorgt er voor dat kinderen samen aan één gezamenlijk project kunnen werken. Net zoals de Nieuwpoortenaren van toen realiseren ze één gezamenlijk doel: de heropbouw.”
 
De nieuwe doe-expo loopt van 15 juni tot 15 september 2021. Tickets voor het bezoekerscentrum Westfront (Kustweg 2) kosten 5 euro per kind en 7 euro per volwassene en zijn verkrijgbaar via www.visit-nieuwpoort.be of www.nieuwpoort.be/westfrontnieuwpoort. Een toegangsticket is geldig voor de doe-expo Clicformers en een bezoek aan het bezoekerscentrum.
 
Tijdens de zomermaanden juli en augustus is het bezoekerscentrum één uur langer open: namelijk van 10 u. tot 18 u. Westfront Nieuwpoort is steeds gesloten op maandag.