Theaterwandeling Tuin van de Eeuwigheid - Vladslo - 20/10/2014
De eerste voorstelling van de theaterwandeling “Tuin van de Eeuwigheid” vond plaats op het Duits Militair kerkhof, de begraafplaats Praetbos, Houtlandstraat 3, 8600 Vladslo-Diksmuide.
 
De theaterwandeling ‘Tuin van de Eeuwigheid’ is opgebouwd rond vier bekende soldaten uit de Eerste Wereldoorlog. Raoul Snoeck (Guga Baùl), Frans Van Raemdonck (Jonas Van Thielen) en John McCrae (Onno Van Gelder jr.) zijn te gast bij hun ‘voormalige vijand’, (de geest van) Peter Kollwitz (+ Diksmuide, 23 oktober 1914) (Phillip Kocks) en dit in ‘zijn’ tuin van de eeuwigheid, de Duitse begraafplaats te Vladslo-Diksmuide, bij de beeldengroep 'Het Treurende Ouderpaar', een creatie van zijn moeder.
 
Op vier verschillende plaatsen in het bos werd telkens het leven en lijden van een der vier bekende soldaten (helden of slachtoffers) voorgesteld en dan was er op het soldatenkerkhof een gezamenlijke slotscene.
 
De vier soldaten ontmoetten 100 jaar later vier jongeren van nu en stelden vast dat ze bedrogen werden. Waarom ze vrijwillig of niet meegetrokken werden in de oorlog. Een oorlog die alleen verliezers kent.
 
Tekst en regie: Kathelijn Vervarcke
 
De aanwezigen bij de voorstelling van de theaterwandeling waren vol lof over deze reaslisatie. De locaties in het bos gaven een speciaal gevoel waar men ingetogen luisterde naar het trieste verhaal van de vier bekende soldaten, voorbeeld voor de vele duizenden overige slachtoffers.
 
Dit evenement maakt deel uit van Gonewest, de culture herdenking van WO I door de Provincie West-Vlaanderen. Meer info op http://www.gonewest.be/ .
Ook het Federale Herdenkingscomité 100 jaar Eerste Wereldoorlog steunt dit evenement. Meer info: http://www.be14-18.be/
 
De theaterwandelingen vinden nog plaats op: 23, 24, 25, 26 oktober  telkens om 19 uur en ook op 25, 26 oktober om 15 uur.
 
Wie aan de theaterwandeling wil deelnemen wacht best niet te lang want de interesse is groot. Info en tickets: info@cckruispunt.be  -  tel.051 79 32 50

Tuin van de eeuwigheid 007

Verwelkoming door Schepen van Cultuur Karline Ramboer 

Tuin van de eeuwigheid 010

Frans Van Raemdonck (Jonas Van Thielen) 

Tuin van de eeuwigheid 013

John McCrae (Onno Van Gelder jr.) 

Tuin van de eeuwigheid 014

Tuin van de eeuwigheid 015

Tuin van de eeuwigheid 016

Raoul Snoeck (Guga Baùl)

Tuin van de eeuwigheid 019

Tuin van de eeuwigheid 020

Tuin van de eeuwigheid 021

(de geest van) Peter Kollwitz (+ Diksmuide, 23 oktober 1914) (Phillip Kocks)

Tuin van de eeuwigheid 025

Tuin van de eeuwigheid 028

Tuin van de eeuwigheid 029

Het treurend echtpaar van Käthe Kollwitz

Tuin van de eeuwigheid 087

Tuin van de eeuwigheid 088

Tuin van de eeuwigheid 090

De slotact: de confrontatie van de vier soldaten werd samen gebracht met vier jongeren.

Tuin van de eeuwigheid 092

Tuin van de eeuwigheid 093

Tekst en regie: Kathelijn Vervarcke Pagina aangemaakt door Albert Ommey.