Burgemeester mag fourragères uitreiken in Ploemeur - Diksmuide - 06/03/2015
Op 12 oktober 2014 vond in Diksmuide de promoveringsplechtigheid van de leerlingen van de Franse Marinefuseliersschool plaats.

Op vrijdag 6 maart 2015 zwaaide een nieuwe lichting af. Dit keer vond de plechtigheid plaats in het havendorpje Kerroch dat een deelgemeente is van Diksmuides verbroederingsgemeente Ploemeur. “De nieuwe lichting marinefuseliers kreeg hier hun groen-rode koorden, ook wel gekend als de 'fourragere’, uitgereikt. Ik mocht dit doen samen met Ronan Loas, de burgemeester  van Ploemeur, Flottielje-admiraal Olivier Coupry, kapitein-ter-zee Nicolas Bezou en commandant van de marineschool:  kapitein-ter-zee Sébastien Houël”, aldus burgemeester Lies Laridon

Elke afzwaaiende lichting heeft ook een peter. Deze lichting zwaait af onder het peterschap van de Ploemeurois Jean Marie Chaton, die op 10 november 1914 om het leven kwam in Diksmuide.Diksmuidse aarde geschonken aan de marineschool.

Naar aanleiding van deze plechtigheid werd een kistje met Diksmuidse aarde geschonken aan de school van de marinefuseliers in Lanester. De Diksmuidse aarde herinnert aan de grote opoffering die de marinefuseliers aan de dag legden om Diksmuide in oktober 1914 in stand te houden.

In oktober 2014 werd al een vaderlandertje met Diksmuidse aarde geschonken aan BPC Dixmude.

IMG_2897 pers

IMG_2898 pers

IMG_2909 pers

IMG_2922 pers Pagina aangemaakt door Stad Diksmuide.