Zeventien
Geert Spillebeen
Zeventien
1917 in Vlaanderen: 3 verhalen in het boek "ZEVENTIEN"

Drie totaal verschillende jonge mensen, in de 'Grote Oorlog'.
  •   een jonge 'nurse' uit Engeland
  •    een Duitse jachtpiloot, een echte 'ace'
  •    een 'indiaan' uit Canada, de gevaarlijkste sluipschutter (een Ojibwa, First Nations, inheemse bevolking).
Nellie Spindler, verpleegster uit Yorkshire, draait mee in een veldhospitaal tijdens de gruwelijke Slag van Passendale en Ieper. Ze is pas 26 als ze sneuvelt. Geraakt door een Duitse granaat. Nellie ligt begraven in Poperinge tussen tienduizend mannen. (Lijssenthoek Cemetery)

Werner Voss is een van Duitslands beste jachtpiloten, net als zijn vriend ‘De Rode Baron’. In 1917 stort hij neer, na een eindeloos luchtgevecht, amper 20 jaar oud. In 10 maanden tijd haalde hij een recordaantal overwinningen. Hij rust in het Kameradengraf in Langemark.

Francis Pegahmagabow, een Canadese ‘indiaan’, de beruchtste sluipschutter en verkenner van WO I. Hij overleeft maar nipt in Flanders Fields. Als oorlogsheld belandt hij in armoede. Toch wordt hij chief van de Native Americans of First Nations, zoals we ‘indianen’ nu liever noemen.

Verschenen op 8 november 2021 bij uitgeverij BIBLIODROOM, cover en illustraties binnenin: LISA SPILLEBEEN (dochter).

Klik hier voor info en om het boek te bestellen.

Over de auteur

Geert Spillebeen is oud-radiojournalist en auteur van een tiental historische WO I-romans voor jeugd en volwassenen. Op Radio 1 presenteerde hij jarenlang ‘Voor de Dag’ en werkte tot zijn pensioen als reporter en redacteur bij ‘De Ochtend’ en VRT NWS.

Als auteur is hij bekend om zijn (jeugd)roman Age 14, een echte blijver. Kiplings Keuze werd in de VS vertaald als Kipling’s Choice en bekroond met o.a. The Blue Ribbon. Zijn romans en verhalen zijn echt gebeurd. Steevast beschrijft de auteur bijzondere figuren, die jong en oud boeien


Gepubliceerd op WO1.be op 08/11/2021.