Uitgave 2e editie Gazette van Houthulst
12 November 2015 - Houthulst - Bron: Gemeente Houthulst
Op 13 november 2015 wordt de 2de Gazette van Houthulst gratis bedeeld aan de inwoners van Houthulst. De Gazette van Houthulst is een oorlogskrant die werd ontworpen in het kader van het project “ WO I, een afgesloten hoofdstuk?” met als de doel de eigen inwoners meer bewust te maken van ons oorlogsverleden, want vele generaties later is niet iedereen meer even goed op de hoogte van wat er zich precies heeft afgespeeld.

Het gemeentebestuur van Houthulst sloot in 2012 een overeenkomst af met het toenmalige expertisecentrum Erfgoededucatie van de hogeschool Katho-campus Tielt (nu VIVES). Zij hebben toen een conceptstudie uitgewerkt met als doel het oorlogserfgoed van WOI als uitvalsbasis voor gemeenschapsvorming (cultuur) en toerisme. Eén van de producten binnen deze conceptstudie was de Gazette van Houthulst.

VIVES ontwikkelde 4 edities van deze oorlogskrant. In 2014 werd de 1ste oorlogskrant al gelanceerd. De 2de editie vertelt het verhaal van de oorlog van 1915/ begin 1916 aan de hand van lokale nieuwsberichten, telegrammen, foto’s en buitenlandsch nieuws. De overige edities worden bedeeld anno 2017 en 2018.